Donationen börjar ge nytta

I somras fick Ringarums IF 100 000 kronor i donation från Leif "Moppe" Andersson. Nu har föreningen börjat använda pengarna till verksamheten.

Användning. De 100 000 kronorna har använts till en ny digital resultattavla och nya redskap.

Användning. De 100 000 kronorna har använts till en ny digital resultattavla och nya redskap.

Foto: Michael Bercu

Valdemarsvik2016-10-15 08:00

– Vi har köpt in en ny digital resultattavla på Ringvallen och sen har vi köpt in lite nya redskap till cirkelträningen, säger Maria Larsson, ordförande i föreningen.

När föreningen fick beskedet att pengarna skänktes var det för tidigt för dem att veta hur de skulle användas. Men planerna för hur den ekonomiska förstärkningen ska användas börjar nu ta en tydligare form. Enligt Maria Larsson att spenderas på saker som är bra för klubben och inte direkt i själva aktiviteterna.

– Vi ska bygga en ny terrass vid klubbhuset. Där ska folk kunna sitta och den ska fungera som läktare. Det jobbet har inte påbörjats än, men nu när säsongen är slut ska vi börja det jobbet, berättar hon.

Donationen var ett välkommet tillskott till klubbens kassa och i somras uppgav föreningen att de inte skulle behöva kämpa lika mycket för att få in pengar. Trots att man spenderat en del så finns det medel kvar från det som skänktes.

– De ska användas till den nya terrassen. Den ska vara färdig innan året är slut. Så att vi kan använda den till nästa säsong, förklarar Maria Larsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om