Då kan du få dina gamla prylar värderade

Har du gamla prylar hemma och är nyfiken på dess värde? Då kan du passa på att ta med dem till oktobermarknaden, där du kan få dem värderade – helt gratis.

Olséns auktioner erbjuder fri värdering av föremål på Storgatan 10 under oktobermarknaden.

Olséns auktioner erbjuder fri värdering av föremål på Storgatan 10 under oktobermarknaden.

Foto: Carl Schnell

Valdemarsvik2024-10-03 16:00

När oktobermarknaden intar centrum, 23 oktober, slår Olséns Auktioner upp dörrarna till sin Pop up-värdering på Storgatan 10. Som en del av årets marknad bjuder auktionsfirman in till fri värdering på plats i Valdemarsvik. 

– Jag och min kollega kommer finnas på plats hela dagen, från förmiddagen fram till kvällen, säger Lina Olsén, vd Olséns auktioner. 

Den kostnadsfri värderingen kommer att genomföras både utomhus och inomhus vid Storgatan. 

– Då kan man antingen ta med sig sina föremål eller så kan man ta med sig fotografier av sina föremål. Man behöver inte släpa dit stora och tunga saker, säger Lina Olsén.

– Utifrån bilder kan vi få en snabb uppfattning om värdet, eller så ser man om det kanske är något som man skulle kunna titta närmare på, fortsätter hon.

undefined
Olséns auktioner erbjuder fri värdering av föremål på Storgatan 10 under oktobermarknaden.

I möjligaste mån kommer värderingen att ske direkt. 

– Men sedan så är det så att det kan vara ett väldigt specifikt föremål som kräver mycket undersökningar innan vi vill ge en värdering. Då ber vi om att få återkomma med en värdering, säger Lina Olsén.

Det finns dessutom möjlighet att lämna in sina dyrgripar till försäljning.

– Vi har även intag till höstens utvalda, en kvalitetsauktion som vi håller senare i höst. Så vill man passa på att sälja något då, så kan man ta med det och få det värderat och lämna in det på plats i Valdemarsvik.

Vilka föremål kan det finnas värde i?

– Det vi märker generellt som folk lätt glömmer bort är armbandsur och smycken som man har liggandes. Sådant som gått i arv och som man kanske inte använder, men som blir liggandes eftersom det inte tar så mycket plats. Det är roligt om vi får chans att förmedla det till en ny lycklig ägare. Armbandsur är en sådan sak det kan vara ganska höga värden i som man inte tänker på. Gärna 40-, 50-, 60- och 70-talsur.

undefined
Oktobermarknaden i Valdemarsvik har månghundraåriga anor.

Under Baljadagen som hölls i Ringarum i augusti gavs en liknande möjlighet. Och att Norrköpingsföretaget gärna beger sig till Valdemarsviks kommun är inte så konstigt, Lina Olsén kommer nämligen ursprungligen från Ringarum och har gått högstadiet i Valdemarsvik.

– Jag har många barn- och ungdomsminnen från oktobermarknaden. Jag minns att vi sålde paltbröd för att samla pengar till klasskassan där. Det är lite nostalgi över det och det ligger varmt om hjärtat. När jag fick frågan om vi ville göra det här blev det ett självklart ja, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!