– Det var flera intresserade som hörde av sig efter artikeln om att jag ska lägga ner butiken och det känns jättebra att butiken blir kvar, säger Anette Kemgren, som snart lämnar över till ny ägare.

– Butiken går ju bra och många kunder har varit förtvivlade över att vi skulle slå igen.

Anette Kemgren har drivit butiken i 40 år men nu när hon fyllt 68 år är det inte lika lockande att jobba vidare och Anette planerar för ett nytt liv med tid för helt andra saker. Ett besked i december som gjorde många trogna kunder rent förtvivlade.

Men nu har alltså Kooperativtjänst K ekonomisk förening köpt sybutiken och tar snart över verksamheten. Kooperativtjänst har 75 platser i åtta kommuner och i Norrköping driver man bland annat Repris och Hans&Greta.

– Vår grundtanke handlar om att anställa långtids­arbetslösa och det är en effektiv idé, säger Lelle Karlsson, affärsutvecklare hos Kooperativtjänst.

– Vi räknar med att ha två heltidsanställda och en halvtidsanställd i sybutiken till en början och sedan får vi se hur affären utvecklas. Längre fram kan vi även sälja arbetsträningsplatser till arbetsförmedlingen.

Kooperativtjänst har redan placerat personal hos Anette Kemgren så att de ska lära sig verksamheten inifrån och den första mars blir det högtidlig återinvigning i den nya ägarens regi.