Jennifer Benckert tog över Ninas café våren 2022. Drygt två år senare ligger verksamheten åter ute för försäljning på Blocket via en företagsförmedlare.
– Ja, det har varit stort intresse och vi har haft många som varit och tittat. Men många av dem som varit här har kanske bara börjat sin process då. Vi har också en förståelse för att det tar tid och för att det är en resa, säger Jennifer Benckert om försäljningen som ännu inte gått till avslut.
På sätt och vis är det samma resa om ambition och framtidsval, som är orsaken till att kaféet mitt i Svärtinge ligger ute för försäljning.
Jennifer Benckert lämnade ett jobb som kommunal enhetschef för sitt drömprojekt, men hon fick inte vardagen och familjelivet att gå ihop med att driva ett eget kafé.
– Det var väl någonting som vi trodde skulle fungera när vi köpte kaféet såklart. Antingen blir det att jobba väldigt mycket och missa tid med familjen. Barnen har bara en uppväxt i livet. Även om jag älskar den här verksamheten blev det annorlunda när vi kastade oss ut, berättar Jennifer Benckert.
Sedan två månader tillbaka har hon en ny anställning inom en statlig myndighet. I dag sköter Jennifer Benckert personal, bokföring, schemaläggning och hoppar in om det skulle behövas i kaféverksamheten på helger.
– Det är tidsbristen och att hinna med som det handlar om. När vi köpte det här stället hade vi en önskan om att få till lite fler verksamheter här – pubkvällar, längre öppettider och engagera föreningslivet mer och att få till en mötesplats genom att utnyttja övervåningen. För att göra den resan krävs det väldigt mycket arbetstimmar. Så ganska snart kom vi till ett val. När jag inte kunde ta de steg jag hade önskat kändes det inte juste mot rörelsen, säger Jennifer Benckert.
I dag finns två anställda plus timanställd personal som håller verksamheten igång med egenproducerade bakverk. Jennifer Benckert betonar att det är upp till de nya ägare som vill ta över att utveckla verksamheten som de vill.
– Vi märker att många har en relation till det här kaféet. Drömmen är såklart att det här ska få leva vidare för det här kaféet har funnits så länge. Vi värdesätter det hembakade och det finns så kompetent personal här, men hittills har inte det där guldkornet kommit som har möjlighet både med ekonomi och energi just nu, säger hon.