Det var endast en handfull personer som var med på vandringen som är ett samarrangemang mellan Norrköpings kommun och Naturskyddsföreningen i Norrköping.
Agnes Ekman Söderholm är kommunekolog och höll i en guidad tur på förmiddagen.
– Jag hade hoppats på fler. Tyvärr brukar det inte vara så många intresserade om väderprognosen har visat att det ska bli regnigt, säger hon.
Syftet med att skapa en naturstig med informationsskyltar är att fler människor ska upptäcka de miljö- och kulturvärden som finns i området. Både Naturskyddsföreningen och Kultur- och fritidskontoret på kommunen är intresserade av att locka hit fler människor.
- Det är ett fantastiskt arbete som Naturskyddsföreningen gör här, en tanke med naturstigen är just att locka hit fler, så att nya förmågor vill delta i deras arbete, säger Agnes Ekman Söderholm.
Desto fler människor var det på Nybyggeängen intill, som Naturskyddsföreningen har tagit hand sedan början av 1990-talet. Det var ett 20-tal medlemmar i föreningen som deltog i den årliga Slåtterdagen. Att slåttra innebär att slå gräs med hjälp av en lie, och det är precis vad de gjorde. Rolf Gustafsson har varit med i alla år.
– Jag kan ju skryta med att jag är en av få som behärskar detta fullt ut. Jag lärde mig detta redan vid 10-11 års ålder, berättar han.
Arbetet med ängen: slåttring (slå gräs med lie), fagning (räfsa grenar och liknande) och röjning av dominerande växter görs för att rädda ängsblommorna som trivs på ängen. Det finns ett antal rödlistade växt- och djurarter i området: bland annat slåttergubben, en blomma som anses vara sårbar i nuläget.
– När drängarna, sidoskotten på slåttergubben stack upp, så visste man att det var dags att slåttra, berättar Agnes Ekman Söderholm.