Skräpigt i Finnkroken

Det var skräpigt värre vid sopstationen i Finnkroken på Södra Finnö på måndagsmorgonen. I väntan på att containern för grovsopor skulle komma på plats den här veckan har folk dumpat allsköns skräp där.

Renhållningsarbetare Lasse Larsson är en av dem som försöker hålla snyggt vid sopstationen i Finnkroken under sommaren.

Renhållningsarbetare Lasse Larsson är en av dem som försöker hålla snyggt vid sopstationen i Finnkroken under sommaren.

Foto:

Södra Finnö2012-08-06 16:14

- Det här är ingen ovanlig syn, berättar Leif Persson, sommarboende på Äspö, när han kommer för att slänga lite hushållsavfall. Att folk ställer påsar med glas, tidningar och förpackningar när tunnorna är överfulla har han viss förståelse för. Men att grovsopor dumpas gillar han inte.

- Det är samma problem varje sommar, säger han. Vi har sagt till kommunen att det behövs flera containrar och tömning oftare men inte fått något gehör.

Lasse Larsson, renhållningsarbetare för kommunen i sommar, är bedrövad över hur det ser ut vid sopstationen.

- Kan inte folk läsa? Det är förbjudet att dumpa sopor utanför containern. Och alla de här soporna har knappast lagts hit idag, säger han och berättar att en kollega redan varit och hämtat en del av grovsoporna, bland annat ett kylskåp, som dumpats.

- Och titta här, säger han och pekar på tung metallskrot. Den låg i tunnan för metallförpackningar.

Två containrar för grovsopor placerades ut under måndagen. Och Michael Botvidsson, chef för tekniska kontoret, säger att kommunen har för avsikt att öka servicen i hela kommunen, även i skärgården, i samband med nästa upphandling.

- Vi har lyssnat på folks önskemål, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om