Tjuven spårades med hjälp av annons

I somras stal han en båt för att sälja den vidare. Den 30-årige mannen har nu dömts till fängelse, för bland annat stöld och häleri.

Två män döms för bland annat häleri och ringa narkotikabrott.

Två män döms för bland annat häleri och ringa narkotikabrott.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Söderköpings kommun2019-11-01 11:00

Båten, som var värd omkring 140 000 kronor, blev stulen när den låg förtöjd vid Storån i Söderköping. Efter stölden gjorde ägaren en efterlysning och fick då reda på att hans båt fanns ute till försäljning. På så sätt kunde polisen kontaktas och 30-åringen tas på bar gärning. Han hade även bilder och meddelanden i sin telefon som kunde knyta honom till själva stölden.

Även hans 51-årige vän fanns med vid försäljningen, men har uppgett att han enbart var på plats för att byta tändningslås i utbyte mot amfetamin. Han döms i det aktuella fallet för häleri.

De två vännerna ska även ha försökt sälja en stulen moped och crosscyklar till ett värde av 80 000 kronor. Även denna gång fattades misstankar innan köpet och polis tillkallades. Det fanns dock inte tillräckligt med bevis för att knyta någon av dem till själva stölden och de döms i detta fall för häleri.

51-åringen döms dessutom för olovlig körning, rattfylleri, ringa narkotikabrott och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål. Han förekommer sedan tidigare under 30 avsnitt i belastningsregistret, men då fem år gått sedan han dömdes till annat än böter döms han denna gång till skyddstillsyn och ska genomgå behandling mot missbruk.

30-åringen döms även för rattfylleri, olovlig körning och ringa narkotikabrott. Även han förekommer i belastningsregistret. Men då han dömdes till fängelse så sent som i januari blir straffet för honom fängelse i fem månader.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!