– Det har varit en jobbig process innan vi fick tillståndet. Vi ville ha ett komplement till caféet, något nytt. Att de som vill kan dricka något till enklare maträtter. Men vi ska inte bli en pub eller krog, utan snarare ha ett bredare utbud som många konditorier har i andra länder, säger ägaren Jan-Erik Andersson.
Han jämför sitt utbud med ett flygplans. Mindre flaskor som serveras till enklare varma rätter.
– Vi var tvungna att ändra en del när det gäller matbiten. Kraven var att det måste serveras flera varma maträtter och då dög det inte med olika pajer, utan vi fick bredda utbudet, säger Jan-Erik Andersson.
För mer än fem år sedan började han fundera på förändringen. I många storstäder erbjuder caféer enklare maträtter då kunderna kan välja även alkohol som alternativ. Satsningen har kostat honom cirka 100 000 kronor då lokalerna behövde byggas om. Även tillståndet kostar.
– Man får välja. Vi vill inte lägga oss ner och dö och försvinna utan vi vill framåt. Därför vill vi istället profilera oss och bli bättre. Jag hoppas det blir en bra grej och vi har fått positiv respons från kunderna i sommar, säger han.
I flera veckor under sommaren hade de haft öppet längre på kvällarna och även vid speciella tillfällen som exempelvis Gästabudet.
– Sommaren blev kanske inte så bra som vi hoppats, men helt godkänt. Många kunder har sagt att de uppskattat satsingen. Hur vi ska göra med öppettiderna nästa sommar har vi inte bestämt än, säger Jan-Erik Andersson.