Hennes nya jobb: att sprida kultur i stan

"Jag är intresserad av att bidra med ett brett kulturutbud till alla. Att jobba med kultur i skolorna känns särskilt kul." Det säger Sandra Sandborg Johansen som nyligen fått jobbet som kultursekreterare i Söderköping.

"Det kändes som full pott när jag fick jobbet. Det är inte långt att pendla och det är en fin stad", säger Sandra Sandborg Johansen, nyanställd kultursekreterare i Söderköping.

"Det kändes som full pott när jag fick jobbet. Det är inte långt att pendla och det är en fin stad", säger Sandra Sandborg Johansen, nyanställd kultursekreterare i Söderköping.

Foto: Louise Åsenheim

Söderköpings kommun2019-12-04 17:30

Sandra Sandborg Johansen började sin tjänst den 1 oktober och kommer senast från en liknande tjänst som handläggare på kultur- och fritidskontoret i Norrköping. 

– Där har jag samordnat både Kulturnatten och Dansens vecka till exempel, säger hon.

Hon tog examen från programmet samhälls- och kulturanalys 2013 och har också hunnit med att vara utredare på arbetsmarknadskontoret och jobba som nämndsekreterare.

– Jag har också varit koordinator för Fristad Norrköping, säger hon.

Nu blir en stor del av hennes uppgift att se till att förskole- och grundskoleelever i kommunen får kultur i skolan. Tillsammans med Kulturskolan planerar hon vad som ska erbjudas i de olika årskurserna i form av teater, dans, konst och film, till exempel.

– Det kan vara Dansverkstan, som erbjuder dansmatte eller danssvenska. Men det kan också vara att åka till Konstmuseet eller att få besök av en illustratör.

– Min ambition är att göra en långsiktig plan och ha en tydlig strategi, så att alla har blivit tilldelade en variation av kultur under åren i grundskolan.

Sandra Sandborg Johansen kommer också vara ansvarig för en rad arrangemang som kommunen står för, bland annat nyårsafton, valborg, nationaldagen och Musik och dans.

Är du själv kulturutövare?

– Inte aktivt. Men jag går gärna på barnteater med barnen. I den mån jag hinner tycker jag om att vara publik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!