Äntligen kom den sköna augustivärmen

Hängmattor och glass lockade då sommarvärmen kom tillbaka.

Astrid Linde uppskattar hängmattorna som kommunen sätter upp varje sommar och ligger gärna i dem med en god bok.

Astrid Linde uppskattar hängmattorna som kommunen sätter upp varje sommar och ligger gärna i dem med en god bok.

Foto: Louise Åsenheim

Söderköpings kommun2019-08-26 17:10

– Det är underbart idag. Vi hade tänkt gå lite i affärerna, men nu blir det poolhäng istället, skrattar Susanne Aronsson, som tagit en sväng till Söderköping tillsammans med femåriga barnbarnet Elle Aronsson Widerström.

Glass vid Göta kanal lockade båda. Sommarvärmen gjorde att de inte blev alltför besvikna över att affärerna inte var öppna.

– Mycket här vid kanalen var tyvärr stängt. Så vi åker tillbaka till Norrköping och badar istället, säger Susanne Aronsson.

Det är inte många båtar som ligger kvar vid kajen, men några passerar för att slussa och köra vidare. Strålande sol och minst 28 grader varmt visar termometern. Även under de kommande dagarna ska det vara varmt med omkring 26–27 grader innan det blir lite svalare. Det är bara på torsdag som det varnas för åska och regn. Men till helgens gästabud beräknas det vara omkring 23 grader och soligt med en del moln.

I Brunnsparken njuter Astrid Linde av både ledighet och värme.

– Jag är så glad för jag hittade bästa boken på biblioteket, utbrister hon och visar upp "Tiden åldras fort" av Antonio Tabucchi.

– Han är en av mina favoritförfattare, men denna bok visste jag inte om och har inte läst. Jag går ofta och lägger mig här i hängmattorna, är det för kallt tar jag med en filt, skrattar hon.

Bredvid står fikakorgen med kaffe. Astrid Linde är glad över att kommunen satsar och sätter upp hängmattor.

– Jag har pratat med många turister som kommit hit och de har uppskattat satsningen. Men många som jag mött har förvånats över att de får vara kvar och inte förstörs.

Susanne Aronsson och femåriga barnbarnet Elle Aronsson Widerström njuter av varsin glass i solskenet.
Susanne Aronsson och femåriga barnbarnet Elle Aronsson Widerström njuter av varsin glass i solskenet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!