I en mörk inspelningsstudio vid Ramunderskolan tränar ungdomarna varje vecka. De började spela i en mörk studio och så kör de på.

– Nu har vi nått vårt första mål och ska fortsätta skriva låtar. Nästa mål är att köra live, säger bandmedlemmarna.

De går alla fyra första året i samma klass på Nyströmska gymnasiet. Under jullovet började Rasmus Landqvist och Linda Karlsson fundera på att bilda ett band. De pratade med My Stenberg och Nathalie Karlsson. Snabbt var bandet fixat.

Artikelbild

| Studion på Ramunderskolan används flitigt.

– Vi ville ha ett coolt namn. Jag såg min plansch med planeter och så valde vi mars. Men det fattades ett nummer, 23 tänkte jag, berättar My Stenberg.

De ville att siffran skulle ha betydelse så alla valde sitt favoritnummer och så tog de medelvärdet av dem, 22,7. Självklart måste då första låten vara klar 23 mars.

– Men efteråt märkte vi att vi räknat fel, skrattar de.

På trummor, gitarr, bas och maracas spelar de soft rock och till det sång.

Artikelbild

| För tre månader sedan bildades Söderköpingsbandet Mars 23. Från vänster: Nathalie Karlsson, My Stenberg, Rasmus Landqvist och Linda Karlsson.

– Det var krångligare än jag trodde att få ut en låt på Spotify, eftersom vi inte har ett skivbolag knutet till oss. Vi fick skaffa en kontaktperson, som de hjälpte oss med, och betala lite, berättar My.

"Please (Don´t)" är deras första låt. Innan den släpptes och godkändes så granskades den av flera instanser.

Artikelbild

| Det lilla maracas-ägget håller takten och Nathalie Karlsson sjunger.

– Det känns jätteroligt. Många har sagt att den är bra. Nu håller vi på och skriver fler låtar. Hittills har vi skrivit på engelska, men det blir kanske svenska också.

Låten har över 1 600 spelningar hittills.

Artikelbild

| Trummor, bas och gitarr är bandets instrument.

– Med mycket vilja kommer man långt, säger Rasmus Landqvist.