Som vi tidigare berättat lades Bottna lanthandel ut till försäljning tidigare i höst. Nu står det klart att butiken kommer drivas vidare av Therese Hedman, en kvinna som kommit att bekanta sig med trakten det senaste året.
– Tanken är ju att Jonas ska hjälpa till. Eller det är min tanke i alla fall, säger Therese och skrattar.
– Men det är jag som har köpt affären och det är i huvudsak min grej, fortsätter hon.
Therese kommer ursprungligen från Stockholm där hon jobbar med ekonomi, men när hon för ett år sedan träffade kärleken i Jonas, som bor i Bottna, väcktes tanken om att flytta ifrån huvudstaden.
– Jag trivs verkligen med lugnet som finns här, i Stockholm mår jag inte bra längre. Men i det har jag ju börjat fundera på vad jag skulle kunna sysselsätta mig med när jag flyttar hit. Så jag blev med affär, säger hon.
När hon var yngre jobbade hon i kassan på Ica, men i övrigt är hon helt ny på jobbet. Och det gamla jobbet i Stockholm kommer hon inte att överge helt.
– Jag kommer fortsätta jobba på distans härifrån till en början, innan jag vet hur det går. Eftersom det är lågsäsong när vi startar så kommer jag att kunna kombinera jobben till en början. Sedan får vi se hur jag gör.
Planen för butiken är att fortsätta erbjuda den service som erbjuds idag. Den kommer att bemannas under vissa tider för att bland annat hantera paketutlämning, men också kunna besökas som obemannad.
Hos paret finns tankar om att tillgängliggöra utomhusmiljön bakom butiken och ambition om att utveckla utbudet genom att ge utrymme för lokala livsmedelsproducenter.
– Jag tillhör väl inventarierna här i byn och har mycket kontakter i området. Det finns mycket som skulle kunna säljas i butiken, till exempel från lokala fiskare som röker, säger Jonas Leifors.
Hos paret lyser en stor dos av framtidstro. Men här finns också en medvetenhet om flera utmaningar de står inför. Inte nog med att butikens läge bäddar för betydande svängningarna under låg- och högsäsong, här står också andra investeringar på "att göra-listan".
– Vår största utmaning ligger nog i elförbrukningen. Det är höga kostnader. Så vi tänker väl att vi kommer se över inventarier och successivt investera i mer energieffektiv utrusning, säger Therese.
– Vi har många tankar och idéer, men vi får ta en sak i taget, konstaterar Therese.