Sten Jeansson blir ny vd på HTC

Sten Jeansson, tidigare försäljningschef, har tagit över rollen som vd på golvföretaget HTC Sweden AB.

Sten Jeansson, tidigare försäljningschef, har nu blivit ny vd på HTC Sweden AB.

Sten Jeansson, tidigare försäljningschef, har nu blivit ny vd på HTC Sweden AB.

Foto:

SÖDERKÖPING2004-10-15 04:00
Håkan Thysell, tidigare vd och en av grundarna till företaget, ska få mera tid för produktutveckling.
Söderköpingsföretaget HTC, som startade 1987, utvecklar och säljer professionella slipsystem för golv utifrån ett eget patenterat system. Maskinerna finns i dag över hela världen och cirka 80 procent av produktionen går på export.
- HTC:s hela framgång bygger på Håkan Thysells initiativ, kunskap och framsynthet, säger Sten Jeansson. Men vi har jobbat som ett team hela tiden och att jag nu blir vd är därför ingen dramatisk förändring.
Sten Jeansson kommer för sin del som vd att fokusera på att bygga en organisation som klarar den snabba utvecklingen som företaget just nu genomgår.
Bland annat måste man redan nu, efter bara tre år, bygga till det nya industrihuset vid Slussporten, från 3 500 kvadratmeter med ytterligare 3 000 kvm. Produktutvecklingen handlar om att få fram effektivare maskiner med mer automatik.
Polerade betonggolv är något som går mot allt större volymer. Företaget jobbar tillsammans med återförsäljare och entreprenadföretag över hela världen och just nu går man starkt framåt på USA-marknaden.
I maj fick företaget det ärorika priset Export Hermes av Exportrådet, som ett av de bästa exportföretagen i landet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om