Så får man spela musik utomhus

Det blir en del tider och dagar att hålla reda på för krögarna i sommar, när de ska rätta sig efter Bygg- och miljönämndens regler för utomhusmusik.

SÖDERKÖPING2007-05-19 04:00
Tidigare har en del personer som bor i närheten av krogarna klagat på att det spelats musik till sent på kvällarna, så i fjol beslutade man att införa speciella tidsregler för musicerandet.
Det slog väl ut, klagomålen minskade, och med vissa ändringar i reglementet återkommer nu Bygg- och miljönämnden med nya regler som gäller från maj månad till och med september:
Tisdagar, fredagar och lördagar får musik spelas utomhus till klockan 23.00, undantaget juli månad då det blir tillåtet att spela till klockan 24.00.
Måndagar, onsdagar, torsdagar och söndagar får musik spelas till klockan 22.00, undantaget juli när det är tillåtet att spela till klockan 23.00.
Vid särskilda tillfällen tillåts musik utomhus till 24.00: Söderköpings Adventure (2-3 juni), Köpmännens marknad (9 juni), Musik och dans på gator och torg (16 juni), Midsommarfirandet (22 juni), Kanalfesten (25-26 augusti) och Söderköpings Gästabud (7-9 september).
- Riktlinjerna gäller i sommar, sedan får vi utvärdera det och se om det är tillräckligt.
Hurljudet sprids beror på väder och vind och var man sitter, säger Bygg- och miljönämndens ordförande Ingemar Andersson (m).
- Men det måste få vara lite uteliv i stan eftersom Söderköping är en turistort, anser han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om