Publikrekord på musikfesten i Söderköping

Sommarens upplaga av Musik på Brunnen bjöd på folkkära artister och skönsjungande rekordpublik – trots att vädret inte visade sig från sin bästa sida.

Carola på Musik på Brunnen.

Carola på Musik på Brunnen.

Foto: Hedda Jarhall

Söderköping2024-07-08 15:39

Fem dagar av musikfest på Söderköpings Brunn har kommit till ända. När vi pratar med arrangören David Strenge Wingren, från produktionsbolaget Strenge & Wingren, under måndagsmorgonen är han trött, men mycket nöjd med årets konserter.

– Veckan bjöd på bra artister, mycket folk och en otrolig glädje bland både publiken och artisterna. Det tycker vi är jättekul att se!

undefined
Publiken lät sig inte stoppas av regnet under Magnus Carlssons konsert.

Inför sommarens Musik på Brunnen, som är den sjätte upplagan, hoppades man på publikrekord. David Strenge Wingren berättar att förväntningarna uppfylldes och att besöksantalet var högre än tidigare år. Trots att regnet hälsade på under flera av dagarna tror han inte att det avskräckte särskilt många.

– Vi hade faktiskt rätt tur ändå. Det var ju en kväll som det regnade under själva konserten, när Magnus Carlssons spelade. Men regnet glömdes bort när man fick uppleva ett sådant musikaliskt fyrverkeri av honom och bandet.

undefined
David Strenge Wingren, arrangör av Musik på Brunnen, är nöjd med årets upplaga.

Magnus Carlsson spelade på torsdagen, efter att Arvingarna inlett veckans konserter under onsdagen. Helgens fest påbörjades av Måns Zelmerlöw på fredagskvällen, följt av Timbuktu och The Rakiem Walker Project. Det hela avslutades med en storslagen show av Carola på söndagen.

Var det något speciellt som stack ut i år?

– Som arrangör så tar man ju in artister som man står för men kanske inte alltid lyssnar på själv så mycket. Men jag fick en riktig musikalisk smäll av Magnus Carlsson och Timbuktu. Annars är det ju kul att man ser att gästerna kommer dit specifikt för att se sin favoritartist.

undefined
Magnus Carlsson som ackompanjerades av Jesper Lindell och hans band bestående av åtta personer.

Det Melodifestivalen-meriterade rockbandet Smash Into Pieces skulle ha inlett konsertdagarna under tisdagen. Men deras spelning fick flyttas fram då bandets sångare Chris Adam Hedman Sörbye befann sig på BB för att bli pappa för första gången. Konserten bokades om till den 14 juli.

– Det var en fin ursäkt för att inte kunna komma. Och vi kunde snabbt och smidigt hitta ett nytt datum så pass nära inpå, säger David Strenge Wingren.

För er som vill besöka Musik på Brunnen i sommar är alltså sista chansen nu på söndag. David Strenge Wingren hoppas att musikfesten kan fortsätta kommande år. Men planeringen inför nästa år får vänta, först måste han och resten av de inblandade i arrangemanget återhämta sig.

– Det är inget jag tänkt så mycket på ännu. Nu måste vi andas ut lite och utvärdera. Men jag har absolut förhoppningar på att vi fortsätter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!