Inspirationen till restaurangen har ägarna hämtat från sina resor vid Medelhavet i Italien och Frankrike. Nu vill de öppna en restaurang och café som de hoppas ska bli en träffpunkt. De har gjort om lite i lokalen på Skönbergagatan som är luftigt inredd med avskiljare mellan borden. Runt omkring finns små detaljer, minnen både från familjens resor eller gamla arbetsplatser.
– Vi märkte att vi trivdes i den franska bistron och det har blivit lite av vår målbild. En restaurang där man arbetar tillsammans och serverar de råvaror som hör till säsongen. Vi kommer att försöka handla lokalt så mycket vi kan, säger Jesper Karlsson.
Det är han som står för matlagning och bakning av surdegs- och fullkornsbröd.
– Vi vill servera lite vällagade luncher med lite finess. Vi tror och hoppas att gästerna kommer att uppskatta menyn, säger Jesper Karlsson.
För den som inte vill äta en hel måltid ska det finnas lättare alternativ. Samtidigt kommer de också att satsa på catering.
– Vi får se hur det blir, det är ett oskrivet blad och beror även på vad gästerna efterfrågar. I höst kanske vi också utökar med lite after works och temakvällar, säger Jessica Karlsson.
Makarna har jobbat ihop inom restaurangbranschen i många år. För 25 år sedan åkte de till London och arbetade på det kända hotellet Ritz.
– Där var hög kvalitet på allt, bara det bästa var gott nog. Riktigt så kanske vi inte kan ha det, men vi har höga ambitioner. Det som våra mentorer har lärt oss genom åren har satt ribban högt, säger Jessica Karlsson.
Efter London bar det av till Nalen i Stockholm, där de stannde i många år. Båda är ekonomer i grunden, men Jesper Karlsson förstod direkt att det var i köket han ville vara. De senaste 17 åren har han drivit en personalmatsal hos en livsmedelsgrossist i Norrköping, men han slutade för ett par år sedan med avsikten att göra något annat.
– Det här blir något nytt. Man kan inte bara vänta och vänta på att det ska bli bättre tider, för egentligen vet man inte om det blir bättre. Men tiden går. Man måste våga även om man går emot strömmen, säger han.
– Det roligaste jag vet är att laga mat, så nu lever jag min dröm och får göra det tillsammans med Jessica och våra två döttrar Ebba och Stina. Vi tycker om att jobba tillsammans.
Jessica är organisatören, men hon kommer även att ha kvar sitt jobb som affärsområdeschef på HSB i Norrköping. Men under våren och sommaren ska hon ta lite ledigt och finnas med i restaurangen.
– Vi kommer att pröva oss fram med det mesta, såsom öppettider. Det finns redan så många restauranger i Söderköping, men vi tänker inte vara en konkurrent utan snarare ett komplement. Sedan kanske vi har mer tillgängliga i höst och vinter för Söderköpingsborna som då kanske vill burra in sig och äta eller njuta av något arrangemang.
Familjen älskar att resa och även om det kanske inte blir några riktiga långresor den närmaste tiden planerar de ändå för kortare turer.
– Man kan inte bara jobba, då tappar man kreativiteten, säger Jessica Karlsson.
De har en femårsplan framför sig då de räknar med att driva restaurangen, efter det får de se.
– Det är inget självspelande piano utan man måste vara förberedd på att allt kan hända. Man måste vara flexibel och lösa det, säger Jesper Karlsson.