Nyfiken på Alakoski på torsdag

Hon vet vad hon skriver om och tar parti för de som har det svårast. Så beskrivs författaren Susanna Alakoski som är säsongens sista föreläsare i Nyfiken på, nu på torsdag.

STOCKHOLM 20121009
Författare Susanna Alakoski, aktuell med boken "Oktober i Fattigsverige" 
Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX / Kod: 10060

STOCKHOLM 20121009 Författare Susanna Alakoski, aktuell med boken "Oktober i Fattigsverige" Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX / Kod: 10060

Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Söderköping2013-11-20 07:17

Omdömet kommer från Kerstin Svedberg, i föreläsningsföreningen Nyfiken på, om det kommande föredraget på Stinsen.

– Det är hennes egna erfarenheter och hon pratar om de ökade klyftorna i samhället. Hon reflekterar över vad fattigdom gör med oss, säger Kerstin Svedberg.

Författarens senaste bok, Oktober i Fattigsverige, berör de frågorna. Susanna Alakoski har tidigare träffat publiken på Stinsen, för några år sedan då hon var aktuell med boken Svinalängorna.

Under hösten har hittills fem föreläsare med olika berättelser stått på Nyfiken på-programmet: Benny Haag, om missbruk och beroende. Fjällkännaren Claes Grundsten, med en spännande bildresa. Bengt Berg, poet och handelsresande i nordiskt vemod , som pratade poesi och kulturpolitik. Söderköpingsbon och författaren Zulmay Afzali, om hur han var regeringstjänsteman i Afghanistan och blev svensk flykting. Nyligen var det författaren Åsa Lindeborg, som talade om näthat och drog fullt hus.

– En härlig blandning. Vi försöker att få programmet så brett som möjligt och gärna med någon lokal anknytning, säger Kerstin Svedberg, som önskar att någon gång få presentera författaren Torgny Lindgren på programmet.

Vårsäsongen inleds den 15 januari med biologen och författaren Stefan Edman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om