För några månader sedan fyllde Oscar Laving 18 år. Trots den unga åldern har han hunnit med att gå färdigt restaurangprogrammet på gymnasiet, komma trea i Pizza-SM och utveckla den familjeägda restaurangen Bakfickan till att inte längre bara vara en lunchrestaurang, utan numera också en gourmetpizzeria.
– Vi drog igång förra veckan, och tanken är att våra pizzor ska hålla samma höga kvalité som den övriga maten, säger Oscar Laving.
Förutom brödet i botten finns inga likheter mellan Bakfickans pizzameny och en vanlig, svensk pizzerias.
– Vi bakar pizzorna som de gör i Napoli. Det är en rätt blöt deg som får jäsa i ett dygn för den rätta fluffigheten, säger Oscar Laving.
Menyn har han hittat på själv och är lika fantasifull som den vegetariska pizza han knep tredjeplatsen i Pizza-SM med.
– Det var en Bianco med bara ost, ingen tomatsås. Ostronskivling, portabello, västerbottenkräm, vinbär och bakad grönkål.
– Jag utgår alltid ifrån en råvara som jag tycker är intressant och sedan förädlar jag den på pizzan, säger Oscar Laving.
Alla ingredienser gräddas inte heller i ugn. Oscar Laving visar hur han gör en Manghi. Först appliceras tomatsås, därefter marinerade tigerräkor och sedan små öar av mozzarella och zucchini.
– Det är viktigt att allt inte smälter ihop, utan att det lämnas luft mellan ingredienserna så att varje tugga får en egen smak. När Manghin är gräddad lägger jag på avocado och mango. Det skapar en fräsch smak.