Kommunchefen slutar omedelbart

Kommunchefen Susanne Sandlund slutar med omedelbar verkan. Enligt Kommunalrådet Mattias Ravander (S) beror inte nyordningen på någon oenighet.

Slutar. I det officiella pressmeddelandet sägs det att Susanne Sandlund går vidare mot nya utmaningar.

Slutar. I det officiella pressmeddelandet sägs det att Susanne Sandlund går vidare mot nya utmaningar.

Foto: Karin Hassler

Söderköping2015-09-21 14:19

Den politiska majoriteten i Söderköping byter ut kommunchefen Susanne Sandlund. Hon slutar med omedelbar verkan efter att ha haft sitt uppdrag i tre och ett halvt år. Ny tillförordnad chef blir Pia Ölund, tidigare personalchef i kommunen.

– Vi känner att vi vill gå vidare i utvecklingen. Och då var det rätt läge att göra detta nu. Vi behöver någon som kan ta tag i de utmaningar vi har framför oss. Det handlar bland annat om det stora rekryteringsbehov som vi ser att kommunen kommer att ha, säger Mattias Ravander.

Beror beslutet på att ni har olika idéer om vad kommunen behöver?

– Nej. Så är det inte. Men hon rekryterades av förra majoriteten och nu vill vi gå vidare med det som vi tycker är viktigt. Hon har varit drivande i den förändringsprocess som kommunen genomgått. Nu går organisationen in i en ny fas och vi känner att det är rätt tid att byta ledare, säger han.

Oppositionsrådet Inga-Lill Östlund (FP) vill egentligen inte ge några kommentarer till ledarskiftet. Hon fick en kort information i förra veckan:

– Vi ska diskutera detta under tisdagen. Jag är för dåligt insatt i dagsläget för att säga något, säger hon

NT har sökt Susanne Sandlund för en kommentar, utan att lyckas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om