Klart med populära arrangemanget – men vid färre tillfällen

Tre tillfällen förra året blir ett i sommar. "Det är ett av våra mest omtyckta och välbesökta evenemang", säger Åsa Sjöberg på Söderköpings kommun.

Åsa Sjöberg, evenemangskoordinator i Söderköpings kommun, är glad att kunna erbjuda Kanaldansen även i sommar.

Åsa Sjöberg, evenemangskoordinator i Söderköpings kommun, är glad att kunna erbjuda Kanaldansen även i sommar.

Foto: Fredrik Nygren

Söderköping2024-06-22 14:00

Populära Kanaldansen i Söderköping återkommer även den här sommaren, men vid färre tillfällen än tidigare. Förra året fanns dansband på plats vid kanalhamnen vid tre olika kvällar. I år får danssugna och andra intresserade nöja sig med en spelning.

– I och med besparingarna inom hela kommunens verksamhet landade vi till slut vid ett enda datum, men jag är jätteglad att det i alla fall blir ett tillfälle. Det här är en danskväll med fri entré och ett av våra mest omtyckta och välbesökta evenemang, som har funnits många år i Söderköping, säger Åsa Sjöberg, evenemangskoordinator inom näringsliv och turism i Söderköpings kommun.

20-årsjubilerande Norrköpingsbandet Highlights bjuder upp till dans tisdag 25 juni. En kväll som för övrigt inleds med dansuppvisning och prova-på-dans med Norrköpings sportdansare.

– Det brukar komma väldigt mycket besökare. Många dansare kommer med sina husbilar från olika håll i landet, men en del kommer också för att bara sitta och lyssna, säger Åsa Sjöberg.

Kommunen är huvudarrangör till kanaldansen, men även fem lokala företag finns med och bidrar på olika sätt.

– Våra samarbetspartners står för kostnaderna för bandet och kringaktiviteter. Annars hade vi inte kunnat genomföra det, säger Åsa Sjöberg.

För den som är sugen på mer dans erbjuder Söderköpings linedance tre sommarkvällar med linedance vid Kanalscenen – 2, 16 och 23 juli. Eldsjälen och veteranen Sören Wallman håller i trådarna där, och hoppas på många danssugna besökare.

Karta: Kanalhamnen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!