På kullerstensgatorna ringlar köer av glassugna gäster och i Göta kanal vaggar båtarna på rad. Mitt i småstadsidyllen ligger Slussen Rum.
Det här blir fjärde året som Robert och Katarina driver hotellverksamheten, som besöks av gäster från alla världens hörn.
– Det har varit så roligt att lära känna gästerna som kommer hit. Det är många som återkommer, men också många nya. De kommer främst från Sverige och Norden, men det är också mycket tyskar, holländare, italienare och amerikanare. Det är jättespännande, berättar Robert.
Kulturhusen med rum för uthyrning omringas av ett poolområde, en frukostmatsal och ett lusthus. Och tills nyligen – en tom yta.
– Vi har haft den här ytan tillgänglig precis intill kanalen. Det har länge varit en tanke att vi skulle vilja använda den, säger Robert.
Så föddes idén Slussen Bar. Redan i vintras började paret med de förberedelser som krävs. Sedan dess har tillstånd säkrats, utrustning ordnats och material köpts in. Allt för att kunna öppna till sommaren.
– Det är en hel del att investera i. Vi har köpt en del nytt, men också begagnat i den mån det går.
Till skillnad från de anrika husen på tomten så är den svarta baren i stål en sprillans ny konstruktion.
– Den köpte vi som ett färdigt koncept. Så baren kom i ett platt paket som vi var fyra personer som monterade ihop.
Att de lyckas locka långväga gäster ser paret som en ynnest, men sortimentet på deras utbud får gärna komma från närområdet.
– Vi vill gärna verka så lokalt som det går och använda lokala leverantörer och aktörer.
Bland annat samarbetar de med Norrköpingsbaserade ölbryggeriet Fenix Brewery, destilleriet Harrel från Strömsfors och Von Koch Vinimport, som är tillverkaren bakom vinet Sagolika Söderköping.
– Vi har också tagit in produkter från ett litet lokalt företag som heter Asplångens bryggeri. Vi träffades på Dryckesfestivalen här i Söderköping, så det var jätteroligt.
Det nya tillskottet har bara några dagar på nacken, men enligt Robert har de fått ett varmt välkomnande in i barvärlden.
– Vi hade vår premiär förra söndagen. Det har både varit mycket turister och Söderköpingsbor som uppskattat både dryckessortimentet och matutbudet, så det känns verkligen jätteroligt.