Här ekar restauranglokalen tom

Göta källare byggdes år 1909 och var under flera år en välbesökt restaurang. Sedan 2016 står lokalerna tomma och i nuläget är det oklart när något kommer hända.

Ogräs letar sig igenom markstenen på uteserveringen.

Ogräs letar sig igenom markstenen på uteserveringen.

Foto: Erik Johansson

Söderköping.2018-07-03 18:00

För tio år sedan sålde Söderköpings kommun fastigheten till Eddy Demir, grundare av ED bygg. Restaurangverksamhet bedrevs i de över 300 kvadratmeter stora lokalerna, men 2016 slog de gamla träportarna igen och har inte öppnats sedan dess.

Fastighetsbolaget Söderstaden förvaltar fastigheten och de kan i nuläget inte säga vad eller när något kommer hända med Göta Källare:

– Det har funnits intressenter, vi har jobbat hårt för att hitta en långsiktig lösning med någon som kan bedriva verksamhet, säger Ewa Söderholm Holmberg, tillförordnad förvaltare på Söderstaden.

Hon berättar att Göta Källare förmodligen inte kommer att hinna få några nya hyresgäster under 2018, men att de önskar hitta en lösning på längre sikt som känns rätt:

– Vi har inte lyckats hitta någon, tyvärr. Fastigheten har ett väldigt bra läge.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!