När han såg lokalen, precis vid Göta kanal, var det kärlek vid första ögonkastet.
– Jag blev kär från dag ett. Den ligger precis vid kanalen, det påminner mig delvis om Amsterdam. Och det har gått att skapa en vardagsrumskänsla här som är annorlunda från många andra restauranger.
I tre år har Midas Verheijden drivit Håll Bar & Kök, genom med- och motgångar. En pandemi har efterföljts av skenande inflation med förhöjda kostnader.
– Det är bara tre år, men ibland känns det som tio, säger han med ett skratt.
Midas Verheijden, som ursprungligen kommer från Nederländerna, har jobbat på en femstjärnig restaurang i Schweiz och på Hiltons största Londonhotell. Bland annat.
Men det är i det småskaliga som han har hittat hem. På menyn trängs de lokala producenterna, det är så han vill ha det.
För första gången sedan han flyttade till Sverige har han kunnat stå på egna ben.
– Att starta eget, att inte jobba för en arbetsgivare, har gett mig väldigt mycket personligen. Jag får vara kreativ utan begränsningar.
Hållbarhet handlar inte bara om miljön för Midas Verheijden, lika viktig är situationen för personalen. Scheman anpassas efter de anställdas situation. Framöver hoppas han även kunna erbjuda arbetsträning till människor som står långt från arbetsmarknaden.
Vi kommer in på nyheten att Noma i Köpenhamn – känd som världens bästa restaurang – bommar igen.
Orsaken: Kombinationen av rika kunder och en utarbetad och underbetald personal fungerar inte längre – varken ekonomiskt eller känslomässigt, enligt ägaren.
– Det är ohållbart, berättade han nyligen för New York Times.
Att fler i branschen börjat tänka på social hållbarhet är något som gläder Midas Verheijden.
Han är rak när jag frågar om ekonomin, det har varit tre år av förluster. Samtidigt har de långa dagarna på restaurangen gjort att han inte träffat sin familj så mycket som han skulle ha velat.
Men att avvika från sin vision, och att ta in de billigare råvaror som många andra använder, är inget alternativ.
– Kan vi inte längre bidra till att skapa ett lite mer hållbart samhälle så stänger jag hellre.
– Hållbarhet ska vara tillgängligt för de flesta i samhället, här måste det ske en förändring. Hållbarhet ska inte vara en lyxprodukt.
Förhoppningen är att nå ut till fler -- och att utöka uteserveringen. Då skulle han kunna ta emot fler gäster under sommarmånaderna, ett viktigt steg mot en lönsam verksamhet året runt.
På ett sätt har Midas Verheijden fortfarande inte fått uppleva ett "normalt år" med sin restaurang.
– Men jag börjar undra om det här är det nya normala. Och då måste jag skifta fokus.
– Är Söderköping rätt stad? Går det att driva en sådan här verksamhet här? Det är sådant som jag funderar på.
Han beskriver sig som en obotlig optimist, som har hamnat vid ett vägskäl.
– 2023 måste vi lyckas, vi måste få lönsamhet. Vi har inte mer möjlighet att investera mer av våra privata pengar i verksamheten.
– Jag är en väldigt positiv person, men jag måste också tänka på realiteten.
Tre år med många minnen har gått. Framför allt nämner Midas Verheijden gemenskapen.
– Vi tog en bild med alla som jobbade i somras. Vi var 17 personer, som en stor familj, säger han och ler.
– För tre år sedan var det bara jag. Det är coolt att se hur något kan växa så.