En idéspruta för turismen

Nicklas Mårdfelt, nyinflyttad i Söderköping, är en man med många idéer kring hur turismen i staden kan utvecklas. - Gör en Harbour walk of fame, föreslår han bland annat.

Den nyinflyttade Söderköpingsbon Nicklas Mårdfelt har många förslag för att främja Söderköpings turism. Foto: HENRIK JOHANSSON

Den nyinflyttade Söderköpingsbon Nicklas Mårdfelt har många förslag för att främja Söderköpings turism. Foto: HENRIK JOHANSSON

Foto:

SÖDERKÖPING2007-02-08 04:00
Nicklas Mårdfelt menar att man där skulle rista in namn på kändisar med anknytning till Söderköping och Göta Kanal. Precis så som Hollywood har sin världsberömda Walk of fame.
- Det skulle vara ett billigt och bra sätt för Söderköping att locka turister, säger Nicklas, som framfört sin idé på kommunens åsiktstorg.
I telefonkatalogen står han som atlantroddare. I fyra år planerade han roddturen, men när det bara var tre veckor kvar till start hoppade hans medroddare av.
I all hast fick han kontakt med ultramarathon-
löparen Rune Larsson som bestämde sig för att följa med - trots att han led av sjösjuka.

En mångsysslare
Den 3 oktober 2001 togs de första årtagen i Teneriffa, och den 10 januari 2002 gick de i land på Barbados efter att i 95 dagar ha korsat Atlanten.
De blev därmed de första svenskarna som lyckades med denna bedrift.
Sedan i somras bor Nicklas Mårdfelt i Söderköping där han har känningar via sin sambo Nina Svensson.
Men han har inte planer på att slå sig till ro, utan har mycket på gång.
Han är egen företagare som friskvårdsutbildare och föredragshållare inom diverse ämnen som äventyr, friskvård, personlig utveckling och målsättning.
Dessutom är han IT-analytiker och förser ett företag i England med rapporter.
- Jag hjälper också idrottsföreningar att tjäna pengar genom att sälja en friskvårdsbok, säger han.
Och lägg till allt detta idékläckeri - för ständigt går denne man, drygt 30 år gammal, och ruvar på någon idé.

Madicken-land
Så tillkom exempelvis tanken på en Walk of fame i Söderköpings Kanalhamn.
- Det var ett plötsligt infall, säger han.
Med en Walk of fame i Söderköping skulle man, enligt Nicklas, på ett lätt sätt kunna locka folk att stanna till i Söderköping.
Han föreslår att den första som får en inteckning är Madicken. Stadsmiljöerna i Madicken-filmerna från 1979 och 1980, med Jonna Liljendahl som Madicken, spelades in just i Söderköping.
- Varför inte göra ett Madicken-land här? I Tyskland är Madicken-filmerna större än vad Emil i Lönneberga är i Sverige, hävdar Nicklas och tror att det också kan locka turister till orten.
NT mailade över förslaget om ett Harbour Walk of Fame till Kanaldirektör Claes-Göran Österlund. Han nappade genast på idén och meddelade att förslaget skulle tas upp vid Kanalbolagets nästa tekniska möte
- Man skulle till exempel också kunna placera ut sjöbodar vid Kanalhamnen, som folk kan hyra. Där skulle man till exempel kunna servera fiskburgare och liknande, föreslår Nicklas.
- Och det borde vara en självklarhet för dem som lägger till i Kanalhamnen att få tillgång till trådfri uppkoppling, fortsätter han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om