Efter tuffa åren i Sverige – de satsar på padeln

Nu kraftsamlas det för att behålla padeln i Söderköping. "Det är vårt gemensamma fokus. Nu är vi tre parter med samma mål", säger företagarna Richard Johansson och Janne Wahlén som tillsammans med professionella tränaren Rodrigo Aguilera och Söderköpings Padel Club satsar på att utveckla verksamheten.

Företagarna Janne Wahlén och Richard Johansson tillsammans med padeltränaren Rodrigo Aguilera och Albin Singstedt från Söderköpings Padel Club har ett gemensamt mål: Att behålla padeln i Söderköping.

Företagarna Janne Wahlén och Richard Johansson tillsammans med padeltränaren Rodrigo Aguilera och Albin Singstedt från Söderköpings Padel Club har ett gemensamt mål: Att behålla padeln i Söderköping.

Foto: Micke Pihlblad

Söderköping2024-09-28 09:00

Nyheten i korthet

  • Söderköpings Padel Club, tillsammans med företagarna Richard Johansson och Janne Wahlén och den professionella tränaren Rodrigo Aguilera, arbetar för att behålla och utveckla padelsporten i Söderköping.
  • Trots att padelhallar runt om i landet har stängt på grund av ekonomiska svårigheter, fortsätter Söderköpings Padel Club att växa och har nu cirka 150 medlemmar.
  • Klubben hoppas engagera fler ungdomar genom att erbjuda prova på-aktiviteter och skapa en fritidsgårdskänsla. Fastigheten där padelhallen ligger är dock till salu, vilket utgör en osäker faktor för framtiden.

Padelsverige har haft det skakigt under några år när padeldöden fått många hallar att slå igen efter den stora boomen under pandemiåren.

Söderköpings Padel Club (SPC) ger inte upp.

– Vi har tagit över mer och mer av driften och sköter allt från seriespel, träningsgrupper, barngrupper till event och shopen i hallen, säger Albin Singstedt, ordförande i SPC.

Föreningen har stadigt vuxit och har idag runt 150 medlemmar och från 1 september har också Söderköpingsföretagarna Richard Johansson och Janne Wahlén gått in i verksamheten genom ett gemensamt bolag och den professionella padeltränaren Rodrigo Aguilera är också knuten till SPC och padelhallen i Söderköping.

– Nu gör vi det tillsammans, säger Albin Singstedt.

undefined
Tre parter gör gemensam sak för padeln i Söderköping. Företagarna Janne Wahlén och Richard Johansson, padeltränaren Rodrigo Aguilera och Albin Singstedt från Söderköpings Padel Club.

– Föreningen har länge fått dra hela lasset. Janne och jag ville göra ett försök att utveckla padeln i Söderköping från vår synvinkel, tillsammans med Rodrigo som också är en viktig del i det här. Därför köpte vi banor och inventarier från World Class. Vår tanke är att vi tre parter ska lyckas driva det här. Vi har inget mål att gå med vinst på det här utan vårt gemensamma fokus är att behålla padeln i Söderköping, säger Richard Johansson.

– Det gick ju bra att driva hallen i början så vi tycker det borde gå. Sen har vi också en hel del idéer och tankar om att utveckla det, säger Janne Wahlén.

De hoppas att fler företaget ska vara intresserade av att bidra och få exponering och goodwill genom att synas i hallen.

Rodrigo Aguilera ska få fart på själva padelspelet och han är inte orolig.

– Mitt första fokus är att hallen blir kvar och vi behöver ha så mycket aktiviteter som möjligt. Det finns flera duktiga spelare i Söderköping och det vore kul om det blev naturligt för dem att ha hallen här som deras bas. Det känns som intresset för aktiviteterna vi har varit väldigt bra så jag ser inte någonting negativt när det gäller utvecklingen här, säger han.

undefined
De slår ett slag för padeln i Söderköping. Albin Singstedt från Söderköpings Padel Club får hjälp av företagarna Janne Wahlén och Richard Johansson och meriterade padeltränaren Rodrigo Aguilera i satsningen för att kunna behålla padelhallen.

Från föreningens sida hoppas man också nå ännu fler ungdomar.

– Vi vill ut i skolorna och visa upp oss och även öppna upp och erbjuda prova på-aktiviteter. Vi vill åstadkomma att det blir en plats att vara på. Ett ställe att hänga på efter skolan och vid vissa tillfällen ha lite fritidsgårdskänsla för att få ungdomar att upptäcka padeln och aktivera sig, säger Albin Singstedt.

Orosmolnet för padelsatsningen är att fastigheten, som är industriklassad, är till salu och varit så under en längre tid. I dagsläget har man ett hyreskontrakt som löper månadsvis.

– Det är viktigt för oss att det inte blir ett stopp i verksamheten. Vi måste hålla igång det. Vi kan inte bli rädda utan måste gasa, säger Albin Singstedt.

– Vi måste köra på och hoppas vi får tid att bevisa att det går, säger Janne Wahlén som tillsammans med Richard Johansson heller inte utesluter att de på något sätt kan vara delaktiga i ett eventuellt förvärv av fastigheten.

undefined
Padelhallen i Söderköping är till salu. "Jag måste sälja fastigheten för det går inte runt som det ser ut idag", säger fastighetsägaren Filip Göransson.

Fastighetsägaren Filip Göransson kan inte lova något om framtiden.

– Föreningen gör ett starkt jobb för att vända på det men jag måste sälja fastigheten för det går inte runt som det ser ut idag, säger han.

– Det finns några intressenter och några av dem är intresserade av att ha padeln kvar i någon form. I dagsläget kan jag inte säga så mycket mer. Hallen kan vara såld imorgon eller om ett halvår, säger Filip Göransson.

Karta: Söderköping Padel Club
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!