Centerpartister vill öronmärka skattepengar

"Trafikavgifterna tycks ha blivit en mjölkkossa för de allmänna behoven", skriver Karl Pettersson i Drothem?Söderköpings centeravdelning i en motion till distriktsstämman.

SÖDERKÖPING2005-02-16 04:00
Motionen, som antogs vid årsmötet nyligen, vänder sig mot att regeringen ligger bakom den retroaktiva bilskattehöjningen, som Vägverket tar ut.
"Det var en gång för länge sedan som de bestämmande beslutade att skatter och avgifter från trafiken skulle gå till nya vägar och underhåll. I dag går endast en mindre del till detta ändamål", skriver Karl Pettersson i motionen och anser att trafikavgifterna blivit en "mjölkko" för andra ändamål.
"Detta är en utveckling som jag tycker är mycket olycklig i en tid när kollektivtrafik och övrig service på landsbygden skärs ned".
Han vill att distriktsstämman, senare i vår, skickar hans synpunkter vidare till den instans inom centerpartiet som har störst inflytande i dessa frågor.
Vid årsmötet omvaldes styrelsen: ordförande Carola Andersson, kassör Magnus Engström, sekreterare Marie Lundqvist, ledamot Lisbeth Tornelid.
Karl Petterson lämnade sitt styrelseuppdrag i samband med årsmötet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om