Cecilias cafédröm blir verklighet i Kanalhamnen

Ly-hörd för kundernas önskemål. Det är Cecilia Ly, 25, från Linköping som öppnar nytt café vid Kanalhamnen.

Det blir en stor uteservering vid Kanalhamnen när Cecilia Ly öppnar sitt café.Foto: Henrik Johansson

Det blir en stor uteservering vid Kanalhamnen när Cecilia Ly öppnar sitt café.Foto: Henrik Johansson

Foto: Henrik Johansson

Söderköping2008-05-06 00:16
Café Fröken Gul blir caféets namn. Tidigare var det en chokladbutiken i lokalen, som hyrs ut av fastighetsägarna Mats Levander och Lars Wallberg.- Jag är uppvuxen i Sverige, men mina föräldrar är vietnameser. När jag och mina tjejkompisar spånade kring vad det skulle vara för namn tyckte vi det lät gulligt med Fröken Gul. Då sticker jag ut lite, jag får bjuda på det! säger hon.Hennes föräldrar är krögare, så hon har erfarenhet av restaurangjobb - och när hon ville förverkliga drömmen om ett eget företag nappade hon på Kanalhamnen i Söderköping där hon såg att det fanns en ledig lokal.Stor uteservering
Cecilia Ly har redan, med Göta Kanalbolags medgivande, fått till en stor uteservering utanför caféet, alldeles intill Kanalhamnen. Där kan man sitta och beskåda båtarna medan man fikar.- Jag ska servera espressodrycker, kalla drycker, mackor och bakverk.De grillade mackorna har en italiensk touch.Det har varit en hel del att stå i för Cecilia Ly senaste tiden. Butikslokalen har byggts om, och uteplatsen har stenlagts. "Härlig sommarstad"
- Det här är en härlig sommarstad med potential att bedriva uteservering, säger hon.Men man ska även kunna sitta och fika inom-
hus.I sommar kommer Cecilia Ly att bo i Söderkö-
ping. Hon har en del vänner som kommer att hjälpa henne i caféet, dessutom hoppas hon kunna anställa sommarjobbande ungdomar.Hon räknar med att ha öppet varje dag under turistsäsongen, sedan kanske det blir öppet kring helgerna i höst."Man får komprommissa"
- Nu satsar jag på sommaren. Man får kompromissa med vad kunderna vill ha, men till hösten blir det nog att jag serverar mer varma drycker, säger hon.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om