Betyget på dryckesfestivalen: "Den var väldigt speciell"

Under lördagen arrangerades Sveriges största dryckesfestival utomhus i Söderköping. Betyget från både gäster som utställare var positivt och de hoppas på en repris nästa år.

Collagebild

Collagebild

Foto: Felicia Agerstig

Söderköping2024-07-07 10:59

Nyheten i korthet

  • Sveriges största utomhusdryckesfestival ägde rum i Söderköping under lördagen och fick mycket positiva omdömen från både besökare och utställare.
  • Bland de bästa upplevelserna var en gin från ett lokalt bryggeri i Norrköping, och Linda Bengtzings champagne blev dagens favoritdryck för ett par i 70-årsåldern.
  • Utställarna, som inkluderade Skebo Bruksbryggeri norr om Norrtälje, hoppas på en repris nästa år trots att de kanske behöver justera sina priser för att lagret ska hålla längre.

Tält och glas fanns i mängder på premiären av Söderköpings Dryckesfestival – en förstagångsfestival som får ett högt betyg av dess gäster.

De två paren Malin Bäckman, Daniel Pettersson, Elin Andersson och Simon Jansson från Norrköping var på plats för att se vad festivalen hade att erbjuda. Det bästa som de hade provat hittills var en gin från ett lokalt bryggeri i Norrköping.

– Jag provade en nässelgin, den var väldigt speciell. Den smakade väldigt mycket växtlighet, säger Simon Jansson.

undefined
Besökarna Malin Bäckman, Daniel Pettersson, Elin Andersson och Simon Jansson hade under festivalen testat diverse drycker, men deras besök var långt ifrån över.
undefined
Hur glasen som besökarna fick när de kom in till dryckesfestivalen.

När de kom in till festivalen fick de varsitt glas, det fick man sen ta med sig för att testa olika drycker från festivalens alla utställare för en rimlig summa. 

En av dessa utställare var paret Patrik Groth och Caroline Jonasson. Tillsammans har det Skebo Bruksbryggeri, beläget norr om Norrtälje. De brygger bara ale (bitter öl) och hade med sig tre olika sorter till festivalen. Patrik Groth tycker att det är kul att ställa ut på den nya dryckesfestivalen.

undefined
Paret Patrik Groth och Caroline Jonasson har ett lokalt bryggeri norr om Norrtälje som heterSkebo Bruksbryggeri
undefined
Skebo Bruksbryggeris tapp med deras olika ale-sorter på display.

– Det känns bra. Vi har med två fat av varje sort, men nu börjar ena att ta slut. Vi har nämligen sagt tio kronor per öl vilket gör att många kommer hit, så om vi får komma tillbaka nästa år får vi nog höja priset lite så att lagret håller längre.

Gunilla och Håkan Fransson är båda i 70-årsåldern och har hittat dagens favoritdryck.

– Det är Linda Bengtzings champagne, den var bra. Av tio är hon tolv nu, säger Gunilla Fransson.

Vad hade hon för betyg innan?

– Fyra, fem kanske, säger Gunilla Fransson skämtsamt.

undefined
Gunilla och Håkan Fransson satte onekligen färg på lördagen trots alla gråa moln.
Karta: Vikingavallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!