Berga - skolan där rektorn trivs...

Aldrig är en skola så bra som när den ska visas upp för blivande elever. Så när Bergaskolan visades för dem som börjar högstadiet till hösten var det idel beröm från lärare och elever.

(Bergaöppet 1-5)

(Bergaöppet 1-5)

Foto:

SÖDERKÖPING2007-01-27 04:00
- Jag började jobba här 1996. Jag har arbetat på ett tiotal skolor men aldrig har jag trivts så bra på någon skola tidigare, sa rektorn Stefan Peterson.
I Bergahallen presenterade sig rektorn, elever och lärare för de sjätteklassare som tillsammans med sina föräldrar kommit på besök.
Det är fritt att välja högstadieskola, därför konkurrerar Berga och Ramunder om eleverna genom att inbjuda till öppet hus och slå ett slag för just sin skola.
Berga, med 230 elever och ett 30-tal i personalen, är en mindre - och betydligt äldre - skola än Ramunder.
Ramunder har nyligen renoverats för 37 miljoner kronor, och ännu fler miljoner spenderas på att göra skolgården attraktiv.
Stefan Peterson framhöll en del fördelar med Bergaskolan: den ligger i en fin miljö vid Storån, Ramunderberget och Brunnsparken och skolan strävar efter att ha en engagerad personal.
Under rundvandringen demonstrerade lärarna och eleverna olika program.
Emilie Kåkneryd i årskurs sju visade hur sjätteklassarna Beatrice Stringborn och Ylva Myhrman från Västra Husby skulle fylla i en presentation av sig själva på spanska.
- Det lutar åt Bergaskolan. Det verkar vara en bra skola, sa Beatrice.
- Här är bra och trevligt. Alla kan namnen på varandra och så har vi trevliga lokaler, berättade Emilie för Beatrice och Ylva.
I mattesalen kunde sexorna testa sig i "logiskt tänkande" genom att försöka förena små gröna plastbitar med varandra.
De fyra mattelärarna arbetar i tre grupper. En lärare undervisar en grupp på 8-10 elever i ett långsamt tempo, två lärare undervisar ett 15-tal elever i "lagom" tempo och en lärare har hand om en grupp på 25-30 elever som klarar av undervisning i snabb takt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om