Äggkastare fick städa efter sig

Ett 20-tal ungdomar roade sig med att kasta ägg på hus och bilar under Halloween. Men polisen kom och såg till att de städade efter sig.

4 november 2018 09:44

På kvällen den 31 oktober, då Halloween firas enligt amerikansk sed, fick polisen flera samtal från upprörda Söderköpingsbor. Då höll ett 20-tal ungdomar på att kasta ägg på både fastigheter och bilar i närheten av Storängsallén. Polisen åkte dit direkt och påträffade ungdomarna.

– Polisen var där en dryg timma och såg till att de städade efter sig. Exakt var eller i vilken omfattning det var vet jag inte, säger Thomas Agnevik, presstalesperson på polisen.

Hur vanligt är det att polisen får unga att städa efter skadegörelse?

– Vi har lagstöd för det som åtgärd och det händer då och då, men i praktiken är det inte jättevanligt. Normalt sett är det här inte högprioriterade ärenden och då har som gjort det redan hunnit försvinna, säger Agnevik.

Att polisen den här gången kunde vara snabbt på plats och agera tycker han är idealiskt.

– Just när det gäller ungdomar är det ett bra sätt att markera. I ett så stort gäng är det lätt att inte se sitt eget ansvar i det som händer, därför är det positivt att polisen kan förklara att alla har ansvar för sina egna handlingar. Vid ett sådant här tillfälle kan det också vara så att man sammanfört de drabbade och de som gjort det, vilket ofta resulterar i en större förståelse för vad man gjort och att det inte är okej.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Louise Åsenheim

Ämnen du kan följa