Hopp och plask satte punkt

Äntligen kom den dagen som barnen i simskolan hade sett fram emot. Då stod nämligen fri lek på programmet eftersom det var avslutningsdags.

-Det har varit jättekul att jobba med er. Fortsätt nu simma hela sommaren, säger Carina Magnusson, verksamhetsansvarig, Skärblacka simhall, till barnen från Grebyskolan. foto: mikael strand

-Det har varit jättekul att jobba med er. Fortsätt nu simma hela sommaren, säger Carina Magnusson, verksamhetsansvarig, Skärblacka simhall, till barnen från Grebyskolan. foto: mikael strand

Foto: Strand Mikael

Skärblacka2012-05-26 00:00

Det var en hel del hoppande och plaskande i Skärblacka simhall denna förmiddag. Andraklassarna från Grebyskolan hade kul i bassängen. Hela läsåret har de gått i simskola en gång i veckan.

Jätteduktiga
- De är enormt duktiga. Alla utom fyra kan simma, säger Carina Magnusson, verksamhetsansvarig.

För att få vara ute på den djupa delen av bassängen måste man kunna simma 50 meter.

- De får kämpa. När vi börjar testar vi alla på 90 centimeters djup.

De som inte lärt sig simma hittills får fortsätta komma till simskolan även i årskurs tre.

Grebyskolans årskurs två består av 36 elever som bussas hit i halvklass tillsammans med en fritidpedagog eller fritidsledare.

- Det är engagerad personal som följer med, säger Carina Magnusson.

Relaxsim till musik
Andreas Pettersson är fritidspedagog på Grebyskolan. Han tycker att simundervisningen fungerar bra.

- Vi har bra statistik när det gäller att uppnå målen. När barnen börjar på Mosstorpsskolan i fyran ska de kunna simma och det kan nästan alla.

Simhallen är naturligtvis inte bara en plats för skolans simundervisning. Här finns till exempel relaxsim till musik och tända ljus för den som vill simma lugnt en kväll i veckan. Och så har man simskolegrupper för de yngre barnen, från fem år och uppåt.

- Vi har inte riktigt fullt i alla grupper. Det finns platser kvar i förmiddagsgrupperna, säger Carina.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om