Så fortsätter de att renovera byggnaden

Ideella krafter ser slutet på stationsprojektet. Nästa år ska renoveringen vara klar.

Ringarum 2 september 2019 16:00

Målningsarbetet av det gamla stationshuset är precis avslutat. Det gick åt ungefär 120 liter grund- och rödfärg.

 – Tack och lov har det inte varit lika varmt i sommar som ifjol. Då gick det knappt att måla, säger Torbjörn Landqvist, styrelseledamot och hantverkskunnig och får medhåll av hantverkaren och styrelsekollegan Lennart Gustavsson.

Ordföranden Helén Gustavsson förklarar att köket i fastigheten är klart. Fastighetens tre lägenheter är delvis renoverade. Sedan gavlarna och framsidan av huset (mot Åtvidabergsvägen) är åtgärdade återstår det att måla trappan på utsidan, byta ut fasadens åtgångna "fiskfjällspanel", göra klart handikapptoaletten och slutföra arbetet med golvet den i övrigt iordninggjorda samlingslokalen. Även den yttre utomhusmiljön har fått en rejäl översyn. Nästa uppdrag blir att ta tag i förrådsbyggnaden.

– Det handlar om tusentals arbetstimmar under drygt fyra års tid. Efter årsskiftet ska kostnaderna sammanställas.

Byggnaden ska vara färdigrenoverad och betald i juni 2020. Bakom satsningen står Ringarums Stationshus ekonomiska förening med stöd av Kustlandet och kommunen. Föreningen köpte huset av kommunen för 250 000 kronor. Genom att följa upprustningsplanen drar kommunen årligen av 50 000 kronor på köpesumman. 

Helén Gustavsson:

 – Vi strävar till nästa år att kunna hyra ut samlingslokalen till föreningsliv  och privatpersoner. Med förra sommaren i färskt minne är vi glada för att vi idag med marginal håller tidsplanen. Ett tag var det lite oroligt bland oss att vi inte skulle hinna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa