"Det är en del av mig på sätt och vis"

Damsektionen i Rejmyre IF har i 40 år stöttat idrottsföreningen. Ann Karlsson, ordförande, ser tillbaka på tiden som gått.

Ann Karlsson, ordförande, förbereder inför lördagens 40-årsfirande.

Ann Karlsson, ordförande, förbereder inför lördagens 40-årsfirande.

Foto: Linnéa Hellqvist

Rejmyre2019-11-06 16:10

– Det är 40 år sedan fotbollslaget i Rejmyre Idrottsförening, RIF, hade tjänat ihop pengar och åkte till England med sina respektive. När vi kom hem därifrån sa ordförande i föreningen "Hörrdu Ann, du kan ju fixa det mesta, kan du inte fixa en damsektion?" Jag har varit lite så att jag har dragit igång mycket så jag sa ja, förklarar Ann Karlsson, ordförande i damsektionen.

– Vi var ju på bortamatcher och alltid och överallt fanns det kaffe, men inte här. När vi kom hem från England frågade vi runt och på våren 1979 var vi nog cirka 20 medlemmar.

Sommaren 1979 satte de sedan igång på riktigt. Damsektionen började servera kaffe på alla matcher på Rejavallen och efter en tid tog de över kiosken.

– De första 15 åren kan man säga att jag bodde på Rejavallen på all min fritid. Det har varit så mycket kring idrottsföreningen ända sedan jag var liten. Min pappa sparkade boll där och min bror var målvakt. Det var ganska naturligt att vara där.

Har du själv spelat fotboll?

– Nej, men jag har varit med och hejat. Jag kan inte säga mer än att jag vet när det blir mål, skrattar Ann.

Damsektionens 40-årsjubileum firas med en tillställning hemma hos Ann Karlsson där medlemmarna ska minnas tiden som varit. I dag finns det tolv medlemmar, varav tre har varit med från start. Hon förklarar att damsektionen genom åren har stöttat idrottsföreningen, gjort iordning klubblokalen och köpt nya dräkter till spelarna.

– Vi hjälper alla medlemmar i klubben som behöver, killar som tjejer, förklarar Ann.

Något Ann minns väl var när RIF fick möta riktiga stjärnor.

– TV-laget kom hit, ett fotbollslag med kändisar. De spelade mot RIF och det kom mängder med folk. Det var roligt.

På frågan om hon gillat att ha varit med i damsektionen och ordnat med idrottsföreningen ger Ann ett solklart "ja" som svar.

– Det är en gemenskap, vi har jätteroligt när vi håller på. Det är bra att det finns, att man kan gå och köpa sitt kaffe och prata. Även om jag inte har kunnat vara där så mycket som förr, så känner jag mig delaktig när jag är där nere.

Vad har damsektionen betytt för RIF?

– Vi har nog betytt en hel del för idrottsföreningen för vi har hjälpt till på många olika plan. Jag tror inte att de skulle ha en sån fin klubblokal om inte damsektionen funnits. Så länge jag finns tror jag att jag kommer vara kvar. Det är en del av mig på sätt och vis, säger Ann Karlsson.

Karta: Rejavallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!