Planen: Fler ska nås av tv via nätet

Elva år efter starten förändras tv-verksamheten i Östgöta Media. "Vi vill satsa ännu mer på rörlig bild," säger redaktionschefen Fredrik Lagerqvist.

28 november 2017 17:20

24nt föddes 2006. Senare tillkom även 24corren. Elva år efter starten är det dags för nästa steg vad gäller tv i Östgöta Media.

– Vi känner sedan en tid tillbaka att vi vill satsa ännu mer på rörlig bild, men vi tror inte att broadcast är framtidens plattform för oss. Vi vill finnas mer i mobiler, plattor och i människors datorer, säger Fredrik Lagerqvist.

Östgöta Media – där NT, Corren, MVT, VT och Folkbladet ingår – ska fortsätta att satsa hårt på rörlig bild. Men detta ska nu ske med fullt fokus via nätet. Målet: Att nå så många som möjligt med nyhetsinslag, tv-klipp och livesändningar. Detta innebär att 24nt och 24corren i början av 2018 upphör att sändas via din vanliga tv.

– Det är otroligt coolt att se tillbaka på vad vi kunnat bjuda tittarna på genom åren. Vi är väldigt stolta över det rörliga material vi gör, säger Fredrik Lagerqvist.

Tanken är att alla journalister i större utsträckning än tidigare nu ska producera rörligt material. Det ska göra sajterna i Östgöta Media ännu fylligare på tv-sidan.

– I takt med att tekniken utvecklas vill vi flytta oss till de platser där flest människor är. Fokus är att vi ska kunna göra ännu fler livesändningar och ännu fler nyhetsklipp nu än vad vi någonsin kunnat göra och visa via broadcast.

– Vi ser en tydlig global trend från broadcast-tv till onlinevideo med en enorm tillväxt av videotittande online. För att tydligare satsa våra resurser där vi har en växande skara användare kommer vi att övergå till att endast distribuera online via våra nyhetsplattformar.

I samband med Östgöta Medias förändringar inom tv-verksamheten föreslås också organisationsförändringar för andra delar inom bolaget. Totalt innebär förslaget att nio tjänster ska sparas. Idag har Östgöta Medias redaktioner 138 anställda i Östergötland och Västervik. Först väntar dock fackliga förhandlingar.

– Vi tror att detta ska kunna lösas utan varsel, säger Fredrik Lagerqvist.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!