Kändisduo kommer till Östra Ryd i helgen

Musikerna och poddarna Patrik Arve och Mange Schmidt kommer till Östra Ryd i helgen. Närmare bestämt till ortens discgolfbana, där de får sällskap av flera andra discgolfpoddare som ska göra upp i en tävling för välgörande ändamål. "Det här är ju något som aldrig anordnats i Sverige eller kanske ens världen tidigare", säger Simon Östling som är ansvarig för discgolfbanan i Östra Ryd.

Sedan 2021 har discgolfbanan i Östra Ryd växt från en 12-håls till en 18-hålsbana.

Sedan 2021 har discgolfbanan i Östra Ryd växt från en 12-håls till en 18-hålsbana.

Foto: Simon Östling

Östra Ryd2024-10-03 18:00

Sedan 2021 har discgolfbanan i Östra Ryd växt från en 12-hålsbana till en 18-hålsbana. Redan i dag lockar man folk på mils håll, men genom att testa ett nytt, USA-inspirerat, grepp hoppas man att ännu fler ska få upp ögonen för just den här banan.

– Vi är ju en väldigt ny bana, så jag började spånade lite kring hur vi skulle kunna sprida att vi finns här. I det så sneglade jag på koncept kring discgolf som är stora i USA och landade i att vi skulle göra något liknande här. Det har då landat ut i att vi kommer arrangera Sveriges första stora skins-tävling i discgolft här, som innebär att man tävlar om en summa pengar per hål, säger Simon Östling, discgolfsansvarig från Östra Ryds IF som står bakom banan.

undefined
Simon Östling är discgolfansvarig från Östra Ryds IF.

Själva tävlingen går ut på att fyra av de största poddarna i Sverige inom genren discgolf kommer att tävla mot varandra i olika lag. 

– Till skillnad mot de stora skins-tävlingarna som arrangeras i USA inom discgolf, så kommer pengarna som deltagarna vinner att gå till välgörenhet, där varje lag representerar en välgörenhetsorganisation – så de vinner inte pengarna själva utan det ska gå till välgörenhet, säger Simon Östling.

undefined
Sedan 2021 har discgolfbanan i Östra Ryd växt från en 12-håls till en 18-hålsbana.
undefined
Genom att anordna helgens tävling hoppas man sprida ordet om den här banan ut i Sverige.

Tävlingen kommer att ledas av Patrik Arve, främst känd som sångare i bandet Teddybears, och den svenske rapparen Mange Schmidt. Båda med ett stort intresse för sporten.

– Jag hörde av mig till dem och presenterade konceptet, eftersom jag vet att de är lite discgolf-nördar, och de tyckte att det verkade skitcoolt.

undefined
Patrik Arve och Mange Schmidt kommer leda tävlingen på plats i Östra Ryd.

Allmänheten bjuds in att följa tävlingen som inleds klockan 12 på söndagen. Hela tävlingen kommer samtidigt att spelas in för att senare bli en Youtube-produktion.

– Det här är ju något som aldrig anordnats i Sverige eller kanske ens världen tidigare, så därför tänker vi att det kanske finns ett intresse för folk att följa det här både på plats och i efter hand. Vi tänker att det ger lite mer till hela produktionen om vi har lite åskådare med oss, säger Simon Östling.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!