Polisen jagar svart bil efter stölder

Under sommaren har flera bilar utsatts för stölder längs E4. Ett drabbat område är Löfstad slott, där sju fall har anmälts under augusti månad.

Arkivbild.

Arkivbild.

Foto: TT

Östergötlands län2019-08-26 19:00

Ett brott med liknande tillvägagångssätt har upptäckts hos polisen under sommaren. Sedan juli är det totalt 18 ärenden där tjuvar riktat in sig på bilar med mycket semesterpackning. I flera fall har en passagerarruta krossats innan bilen tömts på bland annat väskor och datorer. Vid vissa tillfällen har tjuvarna använt sig av elektronisk utrustning som gjort att bilen inte låst sig när ägaren tryckt på låsknappen.

– Det verkar eskalera och vi misstänker att det är samma personer som ligger bakom, säger Robert Nyström, analytiker på Brottssamordningen i region Öst.

De utsatta bilarna har stått parkerade vid rastplatser och sevärdheter längs med E4, mellan Gränna och Nyköping. Sju av fallen finns anmälda vid Löfstad slott under augusti månad.

Polisen finner en svart Saab högintressant i utredningen efter att den observerats i samband med flera av stölderna.

– Vi har ett flertal ärenden, ett ärende i Gränna och ett i Nyköping, där vi vet att det är samma bil som har synts. Vid Löfstad slott har man sett en svart Saab, där vet vi inte att det är samma men det verkar vara det och det är därför vi är nyfikna på den, säger Robert Nyström.

Polisen uppmanar att inte lämna värdesaker i bilen och se till att bilen låser sig.

– Det är inte helt unikt med att bilar på den här typen av platser blir utsatta för stölder. Vi har haft liknande ärenden tidigare.

– Vi vill ha uppgifter om en svart Saab men också även upplysa folk om den här bilen, säger Robert Nyström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!