Stort byggföretag etablerar sig i länet

Byggföretaget Serneke expanderar och öppnar lokalkontor i Norrköping.

Byggbolaget Serneke etablerar sig i Östergötland.

Byggbolaget Serneke etablerar sig i Östergötland.

Foto: Serneke

Östergötland2019-09-27 06:00

Serneke är ett stort byggföretag som grundades i Göteborg 2002. Nu väljer man att satsa i Östergötland och öppnar ett nytt lokalkontor i området.

– Vi har ju en hel del spännande projekt på gång här i Östergötland, så det känns naturligt att vi etablerar oss här, säger Anders Johansson, arbetschef för det nya lokalkontoret i Norrköping.

De projekt han syftar på är främst den nya simhallen i Linköping och den nya tingsrättsbyggnaden det planeras för i Norrköping.

Det finns redan gott om starka byggföretag i området, hur ser ni på konkurrenssituationen?

– Konkurrens är hälsosamt, vi är övertygade om att det finns en marknad även för oss. De signalerna har vi fått från flera fastighetsägare.

Det talas om att byggboomen har lagt sig?

– Det har skett en viss inbromsning. Men samtidigt tycker jag att det ser bättre ut Linköping och Norrköping än på andra ställen, här har det inte bromsat in lika mycket, säger Anders Johansson.

– En del byggen, som exempelvis dyra bostadshus, kommer inte att byggas i samma omfattning de närmaste åren. Men tittar man på byggnader inom vård och skola så finns det fortfarande behov av nybyggen, säger han vidare.

Företaget har tidigare hyrt in sig hos Heimstaden, men har nu växt ur lokalen. Man har nyligen skrivit på avtal med fastighetsägaren Castellum och den 1 januari flyttar bygggbolaget in i nya lokaler i Spiranhuset, det gamla Sparbankshuset intill Hörsalsparken i Norrköping.

– Vi är för tillfället nio anställda, men vi måste nog bli det dubbla, säger Anders Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!