Över 6 600 personer har smittats av covid-19

Över 6 600 personer i Östergötland har konstaterats smittade av covid-19. På lördagen vårdas totalt 58 personer på sjukhus.

Totalt 58 personer med covid-19 vårdades på lördagen på länets sjukhus.

Totalt 58 personer med covid-19 vårdades på lördagen på länets sjukhus.

Foto: Johan Nilsson/TT, Julia Djerf

Östergötland2020-11-07 14:49

De senaste siffrorna från Region Östergötland presenterades på lördagen vid lunchtid och visar att sammanlagt 6 603 personer nu har konstaterats smittade. Då ingår patienter från andra län och patienter som saknar folkbokföringsuppgift om kommun. 

Totalt vårdades på lördagen 58 personer med bekräftad covid-19-smitta på länets sjukhus. 50 av patienterna fanns på vårdavdelning, medan åtta vårdades på intensivvårdsavdelning, IVA. Det är ungefär samma antal som under gårdagen, men en ökning jämfört med förra lördagen (den 31 oktober). Då rapporterades totalt 36 inneliggande patienter.

Så här såg lördagens siffror ut för respektive sjukhus: På Universitetssjukhuset i Linköping vårdades 26 personer på vårdavdelning och fyra fick intensivvård. På Vrinnevisjukhuset i Norrköping fanns 19 patienter på vårdavdelning och fyra på intensiven. På Lasarettet i Motala vårdades fem personer på vårdavdelning.

Sedan utbrottet började har 264 personer som haft sjukdomen avlidit i Östergötland. På lördagen fanns inga uppgifter om att ytterligare personer med bekräftad covid-19 har avlidit.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!