Östergötland har fått ett nytt länsråd

Östergötland har fått ett nytt länsråd – Ann Holmlid. Hon lämnar därmed Linköpings universitet där hon har arbetat i 25 år.

Östergötland 3 oktober 2019 14:34

Utnämnandet till länsråd görs av Sveriges regering och att Ann Holmlid skulle få posten i Östergötland offentliggjordes vid lunchtid på torsdagen. Hon tillträder formellt sitt nya arbete 4 november.  

– Det känns hedrande och nu är jag ivrig att komma igång. Samtidigt så lämnar jag en fantastisk verksamhet och arbetsgivare i Linköpings universitet. Efter 25 år så kan man inte sticka under stol med att det känns i hjärtat, säger Ann Holmlid.

Nu närmast har hon arbetat som biträdande universitetsdirektör men har en rad andra chefstjänster på universitet bakom sig. Det som lockade henne till tjänsten som länsråd var bland annat likheterna med det arbete som universitet gör. 

– Länsstyrelsen jobbar också utvecklingsorienterat och många av deras uppdrag blir bara viktigare och viktigare som en aktör som driver samhällsfrågor. 

Vad gör ett länsråd?

– Det är väldigt tidigt att ställa den frågan! Men ett länsråd ska bistå landshövdingen och organisationen med att leda det inre arbetet, jämfört med landshövdingen som har en mer utåtriktad roll.

 

Fram till att hon tillträder jobbet i november ska hon besöka och lära känna alla verksamheter.

– Det är en sådan bredd och det finns många specialister inom alla verksamheter. Jag får börja där jag står och följa med och praoa och lära mig.

Vad kan du bidra med? 

– Jag är van att arbeta i en kunskapstät organisation och jag är en van och trygg chef och ledare. Det hoppas jag att jag kan bidra med, att vara en närvarande chef. Och kanske bidra med lite energi. 

Kommer Länsstyrelsens anställda och i förlängningen östgötarna märka att de har fått ett nytt länsråd?

– Det skulle vara för näpet att säga att de skulle göra det. Oavsett vilken roll man har i en stor organisation så är man bara en person. Men det är klart att jag hoppas att jag kan bidra till att vara tydlig och synlig. Vi behöver en länsstyrelse som är så stark och sammanhållen som möjligt.

 

Landshövding Carl Fredrik Graf är nöjd med utnämningen av sin nya kollega. I ett pressmeddelande uttrycker han sin glädje över regeringens beslut.

– Ann Holmlid har diger erfarenhet av att arbeta i den offentliga förvaltningen och har dessutom stor kunskap om Östergötland. Jag ser fram emot att tillsammans med Ann fortsätta leda Länsstyrelsen med fokus på att utveckla verksamheten och bidra till ett livskraftigt Östergötland. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Debatt: Flytta ut regionala jobb från de större städerna

Flytta ut regionala jobb från de större städerna

Gör valkompassen – vilket parti passar dig? Här kan du få hjälp att hitta rätt i höstens alla val!

Gör valkompassen – vilket parti passar dig? Här kan du få hjälp att hitta rätt i höstens alla val!

Dramatik i fullmäktige: Beslut revs upp – frånvarande på mötet avgjorde

Dramatik i fullmäktige: Beslut revs upp – frånvarande på mötet avgjorde

Beslutet är fattat – mer pengar till vårdcentralerna

Beslutet är fattat – mer pengar till vårdcentralerna