Nyhet: NT öppnar sajten för barn och ungdomar

14–18 oktober är det dags för den årliga Tidningsveckan i grundskolan och gymnasiet. Nytt för i år är att NT öppnar nt.se för alla barn och ungdomar som deltar.

Vi öppnar sajten för alla som deltar i Tidningsveckan.

Vi öppnar sajten för alla som deltar i Tidningsveckan.

Foto: Thomas Möller

Östergötland2024-10-04 10:00

Årets tema för Tidningsveckan är ”Reagera och agera!” och syftar till att stärka eleverna att bli aktiva samhällsmedborgare. Eleverna tränas i att reagera på och förhålla sig källkritiska till nyheter i en tid som i hög grad präglas av desinformation och som hotar vårt demokratiska samhälle.

– Det fria ordet och pressfriheten är satt under stenhårt tryck, säger Norrköpings Tidningars chefredaktör Fredrik Lagerqvist.

– Tystnar vi, vem berättar, granskar och ger möjlighet till fri debatt då? Tidningsveckan är en stor möjlighet att få fler att förstå värdet av fri och oberoende journalistik. 

Tidigare har skolor kunnat beställa papperstidningar, men i år satsar NT i stället på att öppna nt.se för alla som deltar.

– Att öppna upp läsningen på nt.se fritt för alla skolor som deltar känns självklart, säger Fredrik Lagerqvist. Vi hoppas att många lärare och elever tar vara på tillfället att testa lokala nyheter från Norrköpings Tidningar.  

De skolor som vill delta kan fram till 10 oktober beställa login till eleverna här: https://ntmmedia.se/tidningsveckan-2024.                                                                                                                                                               

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!