Nya siffror: Ytterligare två döda i covid-19

Ytterligare två personer med bekräftad covid-19 har avlidit i länet det senaste dygnet.

43 personer vårdas på tisdagen för covid-19 på länets sjukhus, och det senaste dygnet har två personer med bekräftad smitta avlidit.

43 personer vårdas på tisdagen för covid-19 på länets sjukhus, och det senaste dygnet har två personer med bekräftad smitta avlidit.

Foto: Anders Wiklund/TT

Östergötland2020-06-16 12:43

Enligt Region Östergötlands senaste statistik, som presenterades på tisdagseftermiddagen, är antalet dödsfall därmed uppe i 219 personer totalt.

– Vi har fortsatt ganska många som är smittade och som vårdas på sjukhus, och tyvärr ser vi att en del av dem inte klarar av vad som för många är en svår sjukdom, sa Rickard Lundin, Region Östergötlands sjukvårdsledare, när han under måndagseftermiddagen beskrev det rådande läget.

Samtidigt vårdas 43 covid-19-smittade på sjukhus i länet. Av de 43 finns 31 på vårdavdelning medan 12 får intensivvård.

Så här ser siffrorna ut för respektive sjukhus: På US i Linköping vårdas 16 patienter på vårdavdelning och 9 i intensivvård. På Vrinnevisjukhuset i Norrköping vårdas 15 patienter på vårdavdelning och 3 i intensivvård. På Lasarettet i Motala vårdas just nu ingen enligt statistiken.

Det totala antalet bekräftat smittade i Östergötland är nu uppe i 2 701 – 32 fler än under måndagen. 637 personer har skrivits ut från de olika sjukhusen.

– Vi kommer att ha en fortsatt nedgång, om än långsam. Det är så prognoserna ser ut. Vi har väldigt långa vårdtider på våra patienter och det gör att nedgången blir betydligt långsammare än den kurva vi hade när många insjuknade samtidigt, sa Rickard Lundin på måndagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!