Åtalet: Våldtog tonårsflickor – varav en på skoltoalett

En 17-årig pojke misstänks ha våldtagit två tonårsflickor vid olika tillfällen. Den ena var bara 14 år gammal, den andra ska ha utsatts inne på en skoltoalett. Nu ställs pojken inför för rätta.

Inne på en toalett på gymnasieskolan ska pojken ha våldtagit en av flickorna, enligt åtalet. Bilden är från ett annat sammanhang.

Inne på en toalett på gymnasieskolan ska pojken ha våldtagit en av flickorna, enligt åtalet. Bilden är från ett annat sammanhang.

Foto: Andrej Popov/Mostphotos

Östergötland2024-10-10 20:30

17-åringen har nekat till båda brotten, men vad han närmare har sagt i förhören är oklart, eftersom förundersökningen har sekretessbelagts av Norrköpings tingsrätt.

I den stämningsansökan som har lämnats in till tingsrätten framgår dock att den första händelsen gäller en 14-årig flicka och den är därför rubricerad våldtäkt mot barn.

Det brottet ska ha begåtts förra våren och pojken, som då var 16 år, ska ha utsatt flickan för ett övergrepp som är jämförligt med samlag, enligt åtalet. Han ska även ha hållit fast och tryckt ner flickan, som bland annat fick andnöd, smärta och blåmärken. Brottsplatsen som anges är en gata, där pojken också är folkbokförd, på en ort i den östra delen av länet.

Den andra åtalspunkten är rubricerad som våldtäkt, så där ska offret åtminstone ha varit 15 år gammal. Det brottet begicks inne på en toalett på en gymnasieskola i den östra länsdelen under förra hösten.

Även då var pojken 16 år och han ska även den här gången, enligt åtalet, ha utsatt offret för ett övergrepp som är jämförligt med samlag. Han ska dessutom ha hållit fast och tafsat på flickan.

På fredagen ställs den i dag 17-årige pojken inför rätta i Norrköpings tingsrätt. Förutom de två målsägandena ska också flera vittnen höras om vad de har fått berättat om händelserna. Som ytterligare bevisning finns även textmeddelanden som har skickats mellan pojken och de två flickorna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!