De blir nya direktörer i Region Östergötland

Region Östergötland har nu bestämt vilka som får tjänsterna som ekonomidirektör, respektive närsjukvårdsdirektör.

Helén Lövborg och Josefin Bjäresten får toppjobb i Region Östergötland.

Helén Lövborg och Josefin Bjäresten får toppjobb i Region Östergötland.

Foto: Region Östergötland

Östergötland2019-09-24 14:31

Josefin Bjäresten blir den nya ekonomidirektören i Region Östergötland.

– Josefin Bjäresten har mycket stor kompetens och en lång och gedigen erfarenhet av att arbeta med ekonomi och styrning i Region Östergötland, säger regiondirektör Krister Björkegren i en kommentar. 

Josefin Bjäresten har arbetat inom regionen sedan år 2000 och har sedan i våras varit tillförordnad ekonomidirektör. Hon har tidigare haft flera chefsroller, bland annat som ekonomichef på Universitetssjukhuset och i primärvården, chef för ekonomienheten inom ledningsstaben och biträdande ekonomidirektör.

– Det är ett spännande jobb i en intressant och mångfacetterad verksamhet. Jag ser fram emot att vara med och bidra i det förändringsarbete som behövs för att möta de utmaningar som regionen står inför, säger Josefin Bjäresten.

Samtidigt meddelar Region Östergötland att Helén Lövborg blir ny närsjukvårdsdirektör i den västra länsdelen. 

– Helén Lövborg har under sin tid som tillförordnad närsjukvårdsdirektör visat prov på ett mycket gott ledarskap, säger  Josefin Björkegren.

Helén Lövborg har varit tillförordnad närsjukvårdsdirektör i västra länsdelen sedan oktober förra året. Hon är i grunden sjukgymnast och har tidigare arbetat som enhetschef för Rehab väst och som utvecklingschef inom Närsjukvården i västra länsdelen.

– Uppdraget som tillförordnad närsjukvårdsdirektör har varit väldigt roligt och intressant, och jag är glad över att ha fått fortsatt förtroende, säger Helén Lövborg. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!