Beskedet: Ytterligare 70 smittade – inga nya dödsfall

Ytterligare 70 personer har testat positivt för covid-19 i länet. Det rapporterade Region Östergötland på måndagen.

Antalet patienter med bekräftad covid-19 som kräver sjukhusvård ökar i Östergötland. På måndagen vårdades 36 personer på sjukhus i länet.

Antalet patienter med bekräftad covid-19 som kräver sjukhusvård ökar i Östergötland. På måndagen vårdades 36 personer på sjukhus i länet.

Foto: TT

Östergötland2020-11-02 12:55

De senaste siffrorna presenterades på eftermiddagen och visar att sammanlagt 5 830 personer har konstaterats smittade, vilket är 70 fler jämfört med söndagens rapport.

Statistiken visar också att ytterligare två personer kräver sjukhusvård. Totalt vårdades 36 personer med bekräftad covid-19-smitta på länets sjukhus under måndagen. 31 av patienterna fanns på vårdavdelning medan fem fick intensivvård.

Så här ser siffrorna ut för respektive sjukhus: På Universitetssjukhuset i Linköping vårdades 17 personer på vårdavdelning och två fick intensivvård. På Vrinnevisjukhuset i Norrköping fanns 13 patienter på vårdavdelning och tre på intensiven. På Lasarettet i Motala vårdades en person på vårdavdelning.

Inga nya dödsfall bekräftades under måndagen. Den siffran ligger därmed kvar på 258 personer. Sammanlagt har 787 patienter med konstaterad covid-19 skrivits ut från länets sjukhus sedan utbrottet i våras.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!