Vd:n: Det här gör personalen orolig

"Jag tycker att vi kommit närmare en slutsats om framtiden för flygplatsen", säger Lars Stjernkvist (S).

Lars Stjernkvist är ordförande i Rådhus AB. Han ser fram emot diskussioner inom bland annat hans partigrupp om flygplatsens framtid.

Lars Stjernkvist är ordförande i Rådhus AB. Han ser fram emot diskussioner inom bland annat hans partigrupp om flygplatsens framtid.

Foto: Gun Stenehall

Norrköpings kommun2019-11-29 17:15

Under torsdagen presenterades de olika förslagen om flygplatsens framtid för styrelsen i Norrköping Rådhus AB. Styrelsens ordförande Lars Stjernkvist (S), tycker att han och politiken har kommit närmare en slutsats om framtiden.

– Det var så att oavsett om du är för eller emot flygplatsen så är det ett gediget underlag, säger han.

Ett beslut kommer att tas i mars. Vad händer fram till dess?

– Vi ska diskutera inom partigrupper, med Norrköpingsborna och företagen. Men hur man än vänder och vrider på det så kostar flygplatsen ungefär 20 miljoner kronor om året som det är i dag. Samtidigt är den en viktig del i samhällsekonomin. Det är svåra frågor.

Ett förslag handlar om att marken skulle kunna användas för att bygga 30 000 nya boenden. Han kommenterar det:

– Det är ingen tvekan om att är det ur kommunalekonomisk synpunkt är det bästa förslaget att använda marken för bostäder. Samtidigt gör det att vi definitivt bestämmer att kommunen inte ska ha en flygplats. Inte en helt lätt fråga, säger han.

Flygplatsens vd Ola Mattsson har tagit del av materialet. Han säger att han egentligen inte har så många kommentarer i dagsläget.

– Det jag kan säga är att vi inte är överens om alla formuleringar i utredningen om flygplatsen. Men nu är det upp till granskning av vad som kommit fram och diskussion i beslutsfattande församling. 

Hur påverkas verksamheten fram till att ett beslut tas?

– Det betyder förstås fortsatt oro bland personalen som vi får ta hand om.

Lars Stjernkvist (S) och Ola Mattsson väntar in beslutet som tas i vår.
Lars Stjernkvist (S) och Ola Mattsson väntar in beslutet som tas i vår.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!