Värdefulla tips för dig med bröllopstankar

Många blivande brudar med vänner eller mammor besökte årets bröllopsmässa i Norrköping. Få brudgummar fanns bland besökarna.

Bröllopsklänningar designade av Lars Wallin fanns med. Denna kollektion finns och kan sys upp i alla storlekar.

Bröllopsklänningar designade av Lars Wallin fanns med. Denna kollektion finns och kan sys upp i alla storlekar.

Foto: Elisabet Bergquist

Norrköpings kommun2019-11-10 20:00

Bröllopskoordinatorn Johanna Kajson fanns på plats för att ge tips och råd. 

– Det finns några saker som man behöver göra först, oavsett budget och pengar. För att få ert drömbröllop så måste ni prioritera. Sätt er ner tillsammans och tänk, vad vill ni göra? Vad är viktigt för er som par, det kan vara maten, musiken eller något annat, säger Johanna Kajson.

– Efter det, gör gästlistan tidigt. Det är bra att göra varsin lista och sedan får ni försöka synka ihop dem till ett för er lagom antal.

Hon försökte få besökarna att tänka utanför ramarna. Att fokusera på vad som är viktigast för dem. Vill man minska kostnaderna är ett enkelt tips att byta dag. Det är billigare att gifta sig andra dagar än lördagar.

– Glöm inte att visa upp er vision och förhandla priset på allt, råder Johanna Kajson.

Kläder till kungafamiljen, artister på Melodifestivalen och mycket mer har designer Lars Wallin gjort. I hans kollektion finns många brudklänningar.

– Det är fantastiskt att få vara med och förstärka en så pass viktig dag och även en kvinnas kanske viktigaste klänning. Jag blir ofta väldigt engagerad eftersom det är så personligt, säger Lars Wallin.

Han uppmanar alla blivande brudar att prova många klänningar, även modeller de kanske inte tänkt. Man kan bli överraskad.

– Köp inte på nätet utan gå dit ni kan få hjälp. Försök sätta ord på er personlighet, romantisk, sportig, klassisk. Klänningen ska spegla er, säger han.

Många av besökarna planerar bröllop de kommande två åren. Till mässan kom de för att få tips och råd, både gällande kläder men också med mat, tårta och smycken.

– Jag vill ha lite inspiration, säger Frida Andersson.

Ida Söhof tillsammans med mamma Ann hade hoppats på lite mer detaljer gällande servetter, dukning och inredning. De har redan planerat under ett halvår så klänning, inbjudningskort och mat är klart.

– Jag saknar satsningen på männen. Det finns inte kläder för dem och programmet attraherar inte mannen mycket. Det är synd, men det var roligt i alla fall. Speciellt att lyssna på Johanna Kajson, säger Ida Söhof.

Svenska kyrka fanns på plats och visade brudkronor från olika århundraden.

– De par som gifter sig i kyrkan får låna brudkrona, säger Annelie Tollerå.

Eleverna på Drottning Blancas gymnasium var med och fixade hår och make-up.

– En jätterolig erfarenhet men nervöst, säger Moa Zelmerlööw.

Söker inspiration inför bröllopet tillsammans med vänner. Fr v Martina Bäck, Karolina Krus Wik och den blivande bruden Frida Andersson.
Söker inspiration inför bröllopet tillsammans med vänner. Fr v Martina Bäck, Karolina Krus Wik och den blivande bruden Frida Andersson.
Karta: Folkborgsvägen 22
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!