Väktare följde efter bil – tjuvar greps

Väktare följde efter tjuvar och guidade polisen som kunde gripa brottslingarna.

Foto: Arkivbild

Norrköpings kommun2019-09-13 17:17

Strax innan klockan 14 på fredagseftermiddagen ringde en väktare till polisen. Flera personer hade plockat på sig varor i en butik på Ingelsta i Norrköping. Personerna hade sedan lämnat köpcentrumet i bil.

Det fick inte väktaren att ge upp. Istället följde hen efter i en egen bil samtidigt som polisen fick löpande uppdateringar om var tjuvarna befann sig.

Redan tio minuter efter samtalets början kunde en polispatrull stoppa fordonet på riksvägen nära avfarten till Finspångsvägen. I bilen hittade polisen vad som tros vara stöldgods. Av de fyra män som satt i bilen kunde två män i  50-årsåldern knytas till brottet. De båda greps och fördes till polisstationen för förhör.

Vakthavande befäl Magnus Holmström på polisen säger att även om det inte hör till vanligheterna så händer det då och då att väktare och privatpersoner ingriper på det här viset.

– Man ska hålla sig till hastighetsbegränsningar och trafikregler, men så länge man gör det är vi väldigt tacksamma om vi kan bli guidade fram till en misstänkt person.

Karta: Ingelsta
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!