Unga företagare fick pris av kommunen

Totalt fyra priser delades ut på Unga Entreprenörsgalan.

Bröderna Simon, Samuel och Viktor Gergin är vinnarna av årets "Unga företagare".

Bröderna Simon, Samuel och Viktor Gergin är vinnarna av årets "Unga företagare".

Foto: Calle Slättengren

Norrköpings kommun2019-11-04 05:00

Varje år arrangeras Unga Entreprenörsgalan i samarbete mellan kommunens näringslivsavdelning och Företagarna Norrköping.

Torsdagen den 31 oktober hölls årets gala och totalt delades fyra priser ut; Årets Let´s Create, Årets Nykomling, Årets Företagare och Årets Ambassadör.

– Norrköping har många duktiga och framgångsrika entreprenörer. De visar med sitt arbete och sina idéer att de tror på Norrköping och med de här utmärkelserna vill vi också tala om att vi tror på dem, säger Pontus Lindblom, näringslivsdirektör vid Norrköpings kommun i ett pressmeddelande.

Årets Företagare vanns av Mecide Holding Norrköping AB. Bakom det namnet finns bröderna Samuel, Simon och Viktor Gergin, som bland annat ligger bakom restaurangen Mocca Deli som slog upp portarna i våras.

– Priset är ett kvitto på ett hårt arbete. Det ger motivation och visar att vi har gjort rätt saker. Vi vill tacka våra föräldrar som fått oss att hålla ihop sedan dag ett, säger Samuel Gergin i pressmeddelandet.

I motiveringen står det bland annat att bröderna Gergin bidragit till att "skapa en levande stad där människor trivs". Samt att de på kort tid lyckats "hitta en plats i många Norrköpingsbors hjärtan".

Övriga pristagare var Marcus och Clara Fyrberg på WAOW Production AB (Årets Let´s Create), företaget Raws (Årets Nykomling) samt Daniel Ergül på Hugo Park (Årets Ambassadör).

Entreprenörerna prisas bland annat för att de skapar engagemang, står för innovativa lösningar och inspirerar andra att göra bra saker för Norrköping. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!