Två anhållna för försök till mord

Två personer är anhållna misstänkta för försök till mord efter att en man hittats allvarligt skadad i en lägenhet i Norrköping.

Polisens kriminaltekniker var på plats för att säkra eventuella spår efter händelsen.

Polisens kriminaltekniker var på plats för att säkra eventuella spår efter händelsen.

Foto: Ulf Wigh/Wighsnews

Norrköpings kommun2019-12-02 14:30

Det var vid 20-tiden på söndagen som polisen larmades till en lägenhet på i centrala Norrköping. När patrullerna kom fram till platsen hittade de en allvarligt skadad man i 20-årsåldern. Han fördes akut till sjukhus med ambulans. Under måndagsmorgonen meddelade Region Östergötland att mannen skadats allvarligt.

På platsen kunde polisen gripa två personer, en kvinna i 50-årsåldern och en man i 20-årsåldern. De är båda misstänkta för mordförsök. Under natten till måndagen förhördes de båda och de blev senare anhållna. 

Åklagaren har fram till tisdag på sig att bestämma om de ska begäras häktade eller inte.

– Det är ett lite smårörigt ärende med tre parter inblandade. Det har troligtvis utdelats åt båda håll, men när det gäller den svårt skadade rubricerar vi det som mordförsök, sade Calle Jerrhage, som är förundersökningsledare vid polisens avdelning för grova brott.

Den skadade 20-åringen är själv anmäld för grov misshandel och är anhållen.

– Mycket är oklart, det kan röra sig om någon form av självförsvar. Det är det vi nu ska reda ut, sade Calle Jerrhage.

Mannen anhölls också under måndagen, enligt polisens presstalesperson.

Det är mycket att göra vid polisens avdelning för grova brott nu. På kort tid har ett befarat mord och två mordförsök inträffat i Norrköping.

– Det ställer speciella krav på vår organisation. Våra duktiga utredare får arbeta sig fram systematiskt så att vi inte missar något.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!