Tre personer till sjukhus efter kökrock

SOS larmades strax innan klockan 08 på måndagsmorgonen om en trafikolycka på Söderleden. Flera bilar var inblandade och tre personer fick föras till sjukhus med okända skador.

Fem personbilar är inblandade i en kökrock på Söderleden.

Fem personbilar är inblandade i en kökrock på Söderleden.

Foto: Thomas Möller

Norrköpings kommun2019-12-02 08:00

Larmet inkom vid 07.55 om att fem personbilar var inblandade i en kökrock. Olyckan inträffade i höjd med flygplatsen, i riktning mot stan. 

– Vi är där med fyra brandbilar. Det är helt stopp i trafiken och det tror vi det kommer vara i trettio minuter till, sa Daniel Agerhult, inre befäl, Räddningstjänsten Östra Götaland, vid kvart över åtta.

– Vi arbetar just nu med att ta ut två personer ur två bilar. Jag har ingen ytterligare information om personskador just nu, sa han vidare.

Klockan 08.30 uppgav räddningstjänsten att sex personer var inblandade i trafikolyckan och att tre personer förts till sjukhus med okända skador. Räddningstjänsten lämnade platsen kort efter detta, men trafiken påverkades fortfarande eftersom minst två av bilarna behövde bärgas från platsen. 

– Det var en person som satt fast mellan bromspedal och koppling och den personen fick vi snabbt loss, berättar Peter Holm, inre befäl vid Räddningstjänsten Östra Götaland strax efter klockan 09.30. 

– Polisen var kvar och inväntade bärgare. 

Enligt polisen var bärgare beställd till fyra av de fem bilarna. Klockan 09.40 uppgav de att de precis lämnat platsen och att det inte längre rådde några trafikstörningar. 

– Bilarna står vid sidan om eller är bärgade, jag tippar på det sistnämnda, sa Thomas Agnevik, presstalesperson, polisregion Öst. 

Han uppgav även att polisen åker till sjukhuset för att eventuellt hålla förhör med någon av förarna. 

– Sen får vi se om det blir någon misstanke om brott. 

Vid 08.41 inträffade även en kökrock mellan tre bilar i korsningen Nygatan - Östra promenaden. Varken personskador eller någon brottsmisstanke har dock rapporterats.

– Det har varit några minusgrader under natten, det kan vara halt på sina håll om det inte är saltat, kommenterar Thomas Agnevik.

Region Östergötland meddelar i en bulletin att de tre skadade personerna är två män och en kvinna, alla i 20-årsåldern. De både männen är lindrigt skadade och tillståndet för dem är stabilt. De kvarstannar för observation. Kvinnan uppges vara oskadad och har skickats hem. De tre personerna är alla hemmahörande i Östergötland.

Räddningstjänsten är på plats vid olyckan.
Räddningstjänsten är på plats vid olyckan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!